pasta met spinazie en citroenboter
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pasta met spinazie en citroenboter

Pasta is altijd een goed idee, je kunt er namelijk oneindig mee variëren. Wil je er een keer een leuke twist aan geven? Kies dan voor deze makkelijke pasta met spinazie en zelfgemaakte citroenboter. In dit recept gebruiken we enkel de schil van de citroen, wat een frisse citroensmaak geeft zonder dat het zuur wordt. Ook fijn: de pasta staat binnen 20 minuten op tafel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pasta met spinazie en citroenboter

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Zet een grote pan water op voor de pasta. Smelt de roomboter in een kleine steelpan. Snijd de helft van de citroen in partjes. Rasp de schil van de rest van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en voeg toe aan de boter.
2
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Scheur de mozzarella in grove stukken.
3
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
4
Verhit de helft van de citroenboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
5
Roer de spinazie door de pasta. Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de mozzarella over de pasta. Schenk de rest van de citroenboter over het geheel en maak af met maanzaadjes. Serveer met een partje citroen.

Wat is mafaldine pasta?

Pasta met spinazie is een klassiek Italiaans gerecht dat altijd een favoriet is bij pastaliefhebbers. Er zijn veel soorten pasta die goed samengaan met spinazie, waaronder de brede lintpasta zoals pappardelle en tagliatelle, maar ook de korte buisvormige pasta zoals penne en fusilli. Een van de minder bekende soorten pasta die perfect samengaat met spinazie is mafaldine. Mafaldine is een lange, platte pasta met gekartelde randen die lijkt op lasagne, maar dan dunner. Wist je dat mafaldine pasta is vernoemd naar prinses Mafalda van Savoye? Het wordt daardoor ook wel ‘reginette’ genoemd, wat ‘kleine koningin’ betekent.

Mafaldine pasta wordt traditioneel geserveerd met een romige saus en spinazie is daarbij een uitstekende keuze. Door de brede en platte vorm van de pasta, neemt het de smaken van de saus en de spinazie goed op. Om een ​​heerlijke mafaldine pasta met spinazie te maken, kun je de pasta koken volgens de instructies op de verpakking en deze daarna mengen met spinazie, zelfgemaakte citroenboter, mozzarella, ui en knoflook. Het resultaat is een heerlijk romig gerecht dat zeker indruk zal maken op je gasten. Ideaal voor wanneer je niet veel tijd hebt, maar wel iets lekkers wilt serveren!

Nog meer recepten met pasta

Naast dit verrukkelijke recept met mafaldine hebben we nog meer lekkere pasta recepten voor je. Probeer bijvoorbeeld ook deze pasta salmone e limone. Het gerecht staat binnen 20 minuten op tafel én het is budgetproof. Laat wanneer je koolhydraatarm wilt eten de pasta achterwege en vervang het voor courgette. Maak er deze heerlijke courgettelasagne met gedroogde ham mee of courgetelle met zalm in romige avocadosaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via