In samenwerking met:
Romige Spinazie Pasta Met Amandelen 02
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Romige spinazie pasta met amandelen

Spinazie pasta met kipfilet en amandelen. Lekkerder kan haast niet! Door de toevoeging van ricotta wordt deze pasta ontzettend romig. Dit makkelijke recept maak je klaar in 30 minuten. Zeker weten dat dit recept vaker op tafel wordt gezet!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept romige spinazie pasta met amandelen

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Ris de blaadjes van de oregano. Snijd de trostomaten in parten. Hak de amandelen grof.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
3
Pureer ondertussen de helft van de trostomaten met de ricotta en de helft van de oregano. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit een pan met ½ van de olijfolie en bak de kipfilet in 10 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verhit een pan met de overige olijfolie en bak de spinazie 4 min. Voeg de ricottasaus en de overige trostomaten toe. Roer de tagliatelle door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
6
Verdeel de pasta over de borden en leg hier de kipfilet op. Garneer met de amandelen en de overige oregano.

Tip: vervang de kipfilet door vegetarische kipstukjes wanneer je een vegetarische pasta wilt.

Nog meer romige gerechten

Er is niets zo lekker als een romig gerecht voorgeschoteld krijgen. Zo’n gerecht waar je bij elke hap van geniet. Er zijn talloze romige recepten op Eatertainment te vinden! Van een lasagne recept en heerlijke risotto recepten en een romige pasta pesto met gebakken feta en broccoli, we inspireren je graag met de meest smaakvolle gerechten. Zo is deze romige gnocchi met snijbonen, pesto, tomaatjes en garnalen een aanrader! De combinatie is heerlijk en de crème fraîche geeft een lekkere, romige touch aan de pasta. Deze makkelijke butter chicken is ook ontzettend lekker. Boterzacht van structuur, lekker mals en een rijke, romige saus. Loopt het water je al in de mond?

Eén van de romige gerechten die je kan vinden op Eatertainment, is deze romige visschotel met prei en broccoli. Een makkelijk en gezond recept boordevol smaak. We kiezen in dit recept voor verse vis, maar je kan ook zeker kiezen voor diepvriesvis. Net zo lekker en nog steeds makkelijk om te maken! Deze heerlijke romige visschotel met orzo is een ander romig gerecht waar je zeker blij van wordt. De orzo is goed smeuïg en door de vis in de roomsaus te garen, neemt het alle smaken in zich op terwijl de vis lekker mals blijft.

Soepen maak je ook gemakkelijk romig. Aanraders zijn deze romige bloemkoolsoep met tofu en salsa verde, een heerlijk vegetarisch recept, maar ook deze bisque met garnaal is verrukkelijk. Serveer deze smaakvolle bouillon als klein voorgerecht of als amuse voor een uitgebreid diner.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via