Kletskoppen
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kletskoppen

Kletskoppen zijn gevaarlijk lekker, want wanneer je eraan begint, blijf je ervan eten! Dit typische knapperige koekje gemaakt van suiker, boter, bloem en fijngemalen noten als amandelen is van Nederlandse oorsprong en wordt vaak geserveerd bij de koffie of thee. Je kan ze natuurlijk halen in de supermarkt, maar nog lekkerder is om ze zelf te maken met dit makkelijke recept!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten

Recept kletskoppen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Mix de ongezouten roomboter met de kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker, zout, kaneel, tarwebloem en amandelschaafsel. Maak balletjes van het deeg met een diameter van ongeveer 3-4 cm.
2
Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koeken zit, ze lopen uit tot ronde koekjes. Werk in batches als het niet in één keer op de bakplaat past of gebruik meerdere bakplaten.
3
Bak de koekjes af in het midden van de oven voor 10 min. of totdat ze goudbruin kleuren. Laat de koekjes 20 min. afkoelen op een rooster.

Smaakvolle gerechten uit de Hollandse keuken

Hoewel we vaak voor andere keukens kiezen, zoals een pasta recept of een romig risotto recept uit de Italiaanse keuken, heeft de Hollandse keuken ook genoeg lekkers om te maken! Van een snel stamppot recept, deze knapperige kletskoppen of ovenschotel recepten met witlof, voor deze Hollandse recepten mag je ons zeker wakker maken.

Wanneer we niet weten hoe we de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ kunnen beantwoorden, halen wij onze inspiratie uit Hollandse gerechten! Zo is een snelle stamppot, deze witlof ovenschotel met ham en kaas of een boerenkool recept ideaal voor een doordeweekse avond, maar een klassiek stoofpotjes recept zoals Limburgs zuurvlees juist weer heerlijk voor in het weekend wanneer je langer in de keuken kan staan. Juist op zoek naar iets voor het hele gezin? Dan is het antwoord natuurlijk pannenkoeken! Op een makkelijke manier extra groenten binnenkrijgen? Ga voor een soep recept zoals deze klassieke groentesoep, precies zoals oma hem vroeger maakte!

Naast tal van hoofdgerechten heb je ook veel lekkere bakrecepten uit de Hollandse keuken. Denk aan deze flinterdunne kletskoppen, maar ook aan knapperige spritsen, heerlijk zoete Zeeuwse bolussen of zachte puddingbroodjes, inclusief banketbakkersroom. Deze lekkernijen komen allemaal uit ons eigen kikkerlandje en zijn heerlijk voor bij een warme kop koffie of thee, of gewoon voor de lekker!

Deze typische Hollandse recepten bewijzen maar weer dat de Nederlandse keuken niet alleen bestaat uit een simpel AVG’tje, maar uit veel meer lekkers! Of je nu op zoek bent naar receptinspiratie voor het avondeten of juist naar iets lekkers voor de visite, haal je inspiratie op uit al het lekkers wat de Hollandse keuken te bieden heeft.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via