In samenwerking met:
Shashlicks van varkenshaas met gerookte paprika crème fraîche
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Shashlicks van varkenshaas met gerookte paprika crème fraîche

Shashlicks gemaakt van varkenshaas, courgette en paprika, gegrild op de BBQ met een wrap, gegrilde little gem sla en een crème van gerookte paprika en crème fraîche. Loopt het water je al in de mond? Bij ons wel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept shashlicks van varkenshaas met gerookte paprika crème fraîche

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de knoflook fijn en meng dit samen met de crème fraîche, Verstegen Paprikapoeder, Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout in een bakje.
2
Snijd de varkenshaas in blokken van 2 cm, meng met de Verstegen mix voor marinade en marineer voor minimaal 10 min. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 2 cm. Pel de rode ui en snijd ook in blokjes van 2 cm. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in blokjes van 2 cm.
3
Rijg de varkenshaas, courgette, rode ui en paprika aan de satéprikkers, zodat er een shashlick ontstaat. Leg deze op de barbecue en gril voor 4 min. om en om tot dat ze gaar zijn.
4
Halveer de little gem sla en snijd een klein stukje van de onderkant af. Let daarbij op dat alle bladeren aan de krop blijven zitten. Smeer de gehalveerde little gem in met de olie en gril op de barbecue wanneer de shashlicks nog 2 min. moeten. Leg daarbij ook de wraps voor 2 min. op de barbecue.
5
Verdeel de gerookte paprika crème fraîche en gegrilde little gem over de wraps en serveer met de shashlicks.

Tip: de wraps kunnen ook voor 4 minuten in een voorverwarmde oven worden afgebakken. Zet in dat geval de oven op 200°C.

Tip: leg de houten satéprikkers voor gebruik eerst 10 minuten in lauwwarm water voordat je de varkenshaas eraan rijgt. Zo verbranden de satéprikkers minder snel op de barbecue!

Variatietip: vervang de wraps voor een salade van bijvoorbeeld veldsla, artisjok en gegrilde paprika. Zo maak je het gerecht gemakkelijk koolhydraatarm.

Wat is shaslick?

Shashlick, ook wel geschreven als shashlyk, is een populair gerecht in veel Midden-Oosterse, Centraal-Aziatische en Zuid-Aziatische keukens. Het bestaat meestal uit stukjes gemarineerd vlees, vaak lam, rundvlees of kip, die aan spiesjes geregen en gegrild worden. Het vlees wordt doorgaans gemarineerd in een mengsel van diverse kruiden, specerijen en soms yoghurt, wat smaak toevoegt en helpt het vlees mals te maken.

Het vlees aan de spiesjes wordt vervolgens gekookt boven een open vuur of op een barbecue, waardoor een heerlijk geblakerd en sappig gerecht ontstaat. Shashlick wordt vaak geserveerd met bijgerechten zoals rijst, salades, en sauzen.

Probeer naast deze shashlicks van varkenshaas met een zelfgemaakte gerookte paprika crème fraîche ook eens dit recept: shashlicks met Libanees brood en knoflooksaus. In dit recept kiezen we ook voor varkenshaas en paprika, maar serveren we het in Libanees platbrood met een heerlijke, zelfgemaakte, romige knoflooksaus. Of wat dacht je van deze smaakvolle varkenshaasspiezen met mango en satésaus? De varkenshaas wordt in een zoete marinade bereid van mango en paprika. Heerlijk met een romige satésaus en de friszure salade die je ook maakt. Welk recept je ook kiest, varkenshaas is een lekkere optie voor het maken van spiesjes!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via