Shashlicks gemaakt van varkenshaas, courgette en paprika, gegrild op de BBQ met een wrap, gegrilde little gem sla en een crème van gerookte paprika en crème fraîche. Loopt het water je al in de mond? Bij ons wel!
Tip: de wraps kunnen ook voor 4 minuten in een voorverwarmde oven worden afgebakken. Zet in dat geval de oven op 200°C.
Tip: leg de houten satéprikkers voor gebruik eerst 10 minuten in lauwwarm water voordat je de varkenshaas eraan rijgt. Zo verbranden de satéprikkers minder snel op de barbecue!
Variatietip: vervang de wraps voor een salade van bijvoorbeeld veldsla, artisjok en gegrilde paprika. Zo maak je het gerecht gemakkelijk koolhydraatarm.
Shashlick, ook wel geschreven als shashlyk, is een populair gerecht in veel Midden-Oosterse, Centraal-Aziatische en Zuid-Aziatische keukens. Het bestaat meestal uit stukjes gemarineerd vlees, vaak lam, rundvlees of kip, die aan spiesjes geregen en gegrild worden. Het vlees wordt doorgaans gemarineerd in een mengsel van diverse kruiden, specerijen en soms yoghurt, wat smaak toevoegt en helpt het vlees mals te maken.
Het vlees aan de spiesjes wordt vervolgens gekookt boven een open vuur of op een barbecue, waardoor een heerlijk geblakerd en sappig gerecht ontstaat. Shashlick wordt vaak geserveerd met bijgerechten zoals rijst, salades, en sauzen.
Probeer naast deze shashlicks van varkenshaas met een zelfgemaakte gerookte paprika crème fraîche ook eens dit recept: shashlicks met Libanees brood en knoflooksaus. In dit recept kiezen we ook voor varkenshaas en paprika, maar serveren we het in Libanees platbrood met een heerlijke, zelfgemaakte, romige knoflooksaus. Of wat dacht je van deze smaakvolle varkenshaasspiezen met mango en satésaus? De varkenshaas wordt in een zoete marinade bereid van mango en paprika. Heerlijk met een romige satésaus en de friszure salade die je ook maakt. Welk recept je ook kiest, varkenshaas is een lekkere optie voor het maken van spiesjes!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment