Sinaasappel Mosterdsoep Met Bieslook En Kip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Sinaasappel-mosterdsoep met bieslook en kip

Mosterd in een soep? Absoluut! Deze sinaasappel-mosterdsoep combineert het friszure van de sinaasappel met het pittige van de Groninger mosterd. Het resultaat is een heerlijk romige soep boordevol smaak.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept sinaasappel-mosterdsoep met bieslook en kip

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Smelt de roomboter in een soeppan. Voeg vervolgens de bloem toe. Roer het mengsel goed door en laat het even zachtjes bakken, let op dat het niet bruin wordt. Voeg al roerend beetje bij beetje het water, het sap van de helft van de sinaasappels en de bouillonblokjes toe, breng het geheel aan de kook.
2
Meng in een kommetje de kurkuma, mosterd en de eidooier. Voeg vervolgens de slagroom toe. Haal de soep van het vuur, laat het iets afkoelen en roer het mosterdmengsel er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin. Breng ze op smaak met peper en zout.
4
Schil 2 sinaasappels met een scherp mes, zorg dat er geen wit meer aan zit en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Serveer de soep met de sinaasappelpartjes en kipfiletblokjes en garneer met fijngehakte bieslook.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Mosterd
  • Melk
  • Selderij
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via