Sinaasappel-venkelsalade met olijfolie-sinaasappeldressing
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
1
Halveer de venkelknollen, snijd de kern eruit en snijd de venkel in dunne plakjes.
Snijd met een scherp mes de schil van 3/4 sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
2
Pers het vruchtvlees van 1/4 sinaasappel uit en vang het sap op. Meng 4 el sinaasappelsap met de olijfolie, breng op smaak met peper en zout en marineer hier de venkel minimaal 1 uur in.
3
Verdeel de rucola over de borden en leg de venkel en sinaasappelpartjes erbovenop. Gebruik de venkelmarinade als extra dressing en garneer met de Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en dille.
Tip: wil je een extra kleurrijke salade? Vervang dan de helft van de sinaasappels door bloedsinaasappels of grapefruit.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.