In samenwerking met:
Snelle pompoencurry met kabeljauwfilet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Snelle pompoencurry met kabeljauwfilet

Een Indiase curry met een Hollands tintje door de pompoen! We gebruiken voor deze curry groene currypasta en combineren het met pompoen, kabeljauw en voorgekookte linzen. Serveer de curry met naanbrood om lekker mee te dippen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept snelle pompoencurry met kabeljauwfilet

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Verhit een pan met de zonnebloemolie en bak de pompoenblokjes 2 min. Voeg de groene currypasta toe en bak 2 min. mee. Blus af met de kokosmelk en roer door. Laat de curry 10 min. zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.
2
Bak de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de rode peper in dunne ringen.
3
Snijd de kabeljauw in stukken van 3 cm en verhit een pan met de olijfolie. Bak de kabeljauwfilet in 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
4
Voeg de linzen toe aan de curry en verwarm 2 min. mee.
5
Verdeel de curry en de kabeljauw over de borden, garneer met de rode peper en serveer met de naanbroden.

Tip: vervang de kabeljauwfilet door zalmfilet of blokjes gerookte tofu.
Tip: garneer de curry met koriander.

Een enorm smaakvolle maaltijd: curry

Curry is een term die wordt gebruikt om een verscheidenheid aan gerechten aan te duiden, die vaak bestaan uit een pittige saus of stoofpot met kruiden en specerijen. De oorsprong van curry is echter niet gebonden aan een specifieke regio, maar het concept van gekruide gerechten komt voor in verschillende culturen over de hele wereld.

Het woord ‘curry’ is afgeleid van het Tamil-woord ‘kari’, wat saus betekent, en het werd voor het eerst gebruikt door Britse kolonisten in India om de gevarieerde gerechten met kruiden en specerijen te beschrijven die ze daar tegenkwamen. Curry’s zijn dus niet per se afkomstig uit één specifieke plaats, maar hebben zich ontwikkeld tot een internationaal erkend begrip.

In India, dat vaak wordt beschouwd als de bakermat van curry, variëren curry’s sterk van regio tot regio. Verschillende delen van India hebben hun eigen specifieke kruidenmengsels en kooktechnieken, waardoor een breed scala aan curry’s ontstaat, zoals vindaloo, tikka masala, korma en nog veel meer. Deze kip korma is een heerlijk voorbeeld. ‘Korma’ betekent ‘smoren’ en door het gerecht op deze manier te bereiden, komen de smaken heel mooi samen.

Naast India heeft ook Zuidoost-Azië, met name landen als Thailand, Maleisië en Indonesië, een rijke traditie van gerechten die vergelijkbaar zijn met curry’s, maar met hun eigen unieke smaken en ingrediënten. Kortom, curry is een veelzijdig culinair concept dat zijn oorsprong vindt in verschillende delen van de wereld, met elk zijn eigen interpretatie en variaties van kruiden, specerijen en kookmethoden.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Vis
  • Soja
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via