Spaghetti Bolognese1 (2)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
50 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pasta bolognese met gehakt van Chefke Luc

Hét familierecept van food influencer Chefke Luc is één van de grootste Italiaanse klassiekers: spaghetti bolognese! Met dit recept maak je een dampende én heerlijk geurende pan vol met heerlijke bolognesesaus. Lekker met pappardelle en uiteraard afgetopt met Parmezaanse kaas. Duik vandaag nog de keuken in en ga aan de slag met dit heerlijke recept!

Bekijk de aflevering van ‘De smaak van het leven’ met Chefke Luc hier.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Pasta bolognese met gehakt van Chefke Luc

Kookmodus
Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de rode ui. Schil de wortel en snijd heel fijn. Snijd de bleekselderij heel fijn.
2
Bak de spekblokjes 5 min. in een grote, diepe pan. Voeg de olijfolie, de ongezouten roomboter en het gehakt toe en laat het vocht wat eruit komt verdampen. Voeg als het vocht verdampt is de gesneden ui, wortel en bleekselderij toe en bak 10 min. mee terwijl je af en toe roert.
3
Blus het geheel af met de rode wijn. Roer door en voeg de tomatenpuree toe. Bak 1 min. mee en voeg dan de tomato frito toe samen met de bouillon. Laat dit ongeveer 30 min. indikken tot een saus. Voeg na 20 min. de melk toe en laat verder indikken.
4
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg toe aan de saus.
5
Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de Parmezaanse kaas.
chefke

De smaak van het leven

In onze nieuwe videoserie ‘De smaak van het leven’ gaat host Kelly ter Horst samen met bekende Nederlanders de keuken in. Terwijl ze een geliefd familierecept bereiden, komen de mooiste verhalen én herinneringen naar boven. Van grappige anekdotes tot ontroerende herinneringen – deze serie brengt smaken én verhalen samen. De eerste aflevering bekijk je op 17 maart!

Italiaans genieten met de beste Italiaanse klassiekers

Dat de Italianen van eenvoud houden, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. In Italië is men dol op gerechten met pure ingrediënten. Denk aan verse kruiden, tomaten, olijfolie extra vierge, citroen, Parmezaanse kaas, mozzarella en natuurlijk alle verschillende soorten pasta, risotto en ciabatta en focaccia.

Van deze ingrediënten maken Italianen de meest lekkere gerechten. Denk aan bruschetta met verse tomaten, melanzane alla parmigiana met verse aubergines en carpaccio of vitello tonnato met de beste vleeswaren die er bestaan.

Ook qua pasta recepten zijn er natuurlijk veel klassiekers te benoemen. Wat dacht je van pasta pesto, pasta carbonara of natuurlijk de spaghetti bolognese met gehakt van Chefke Luc? Voor een klassieke pasta pesto maken ze de pesto uiteraard helemaal zelf, wel zo lekker! Voor de klassieke pasta carbonara heb je maar een handjevol ingrediënten nodig, maar in dit recept gaan wij voor pasta carbonara met halloumi. Een variant op de klassieker, maar net zo lekker!

Een heerlijke lasagne zoals een lasagne bolognese, een smaakvol en romig risotto recept zoals deze tomatenrisotto met burrata en een verrukkelijk pizza recept zoals deze pizza met rode pesto en burrata mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. De Italiaanse keuken is een favoriet van velen, en wij begrijpen wel waarom! Je hebt ontzettend veel gerechten om uit te kiezen en het ene gerecht is nog lekkerder dan het andere. Ben jij al eens op vakantie in Italië geweest om al deze overheerlijke gerechten te proberen?

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Sulfiet
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via