Vitello tonnato ken je vast en zeker. Dit voorgerecht staat bij bijna ieder Italiaans restaurant op de menukaart! Dit keer gaan we voor een snelle salade gebaseerd op dit welbekende voorgerecht. Heerlijk met tonijndressing en kalfsfricandeau!
De Italiaanse keuken is favoriet van velen! En wij begrijpen wel waarom. Pasta gerechten, pizza’s, lasagne recepten en risotto’s, de Italiaanse keuken barst van de smaakvolle gerechten. En naast complete gerechten, worden er in de Italiaanse keuken natuurlijk tal van typisch Italiaanse ingrediënten gebruikt. Denk aan kazen als Pecorino en Parmezaanse kaas, balsamico, pesto, olijfolie en truffel. Met deze ingrediënten maak je de lekkerste gerechten! Wij zetten hieronder een aantal echte aanraders op een rijtje.
Insalata caprese, zoals de Italianen het zo mooi noemen, is een echte klassieker. Deze salade is eigenlijk heel simpel en iedereen kent ‘m wel: tomaat en (buffel)mozzarella afgetopt met verse basilicum en een goede olijfolie. Wij verwerken de ingrediënten van de klassieke caprese in een pastasalade en maken er deze caprese pastasalade van. Heerlijk door de toevoeging van pesto!
Een traditioneel gerecht uit Rome is cacio e pepe. De letterlijke vertaling is ‘kaas en peper’, en dat is precies wat deze pasta bevat. Simpeler kan haast niet, maar juist daarom is dit gerecht zo ontzettend lekker én authentiek.
Ossobuco is een heerlijk vleesgerecht en is afkomstig uit Milaan. De vertaling van ossobuco is ‘bot met gat’, wat slaat op de mergpijp in de kalfsschenkel waarvan dit stoofgerecht wordt gemaakt. Voeg er lekker veel kruiden aan toe én laat het lang sudderen. Op die manier komen de smaken mooi samen en is het gerecht op zijn best.
Wil je naast deze klassiekers meer Italiaanse gerechten ontdekken? Bekijk nu alle Italiaanse recepten op Eatertainment en ontdek wat jij lekker vindt!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment