Vitello Tonnato Salade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Bevat vlees

Vitello tonnato salade

Vitello tonnato ken je vast en zeker. Dit voorgerecht staat bij bijna ieder Italiaans restaurant op de menukaart! Dit keer gaan we voor een snelle salade gebaseerd op dit welbekende voorgerecht. Heerlijk met tonijndressing en kalfsfricandeau!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept vitello tonnato salade

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Doe de tonijn samen met de mayonaise, 1/2 van de zongedroogde tomaat en wat peper en zout in een kom en mix met de staafmixer tot een dikke en romige dressing. Je kunt ook een blender of hakmolen gebruiken.
2
Doe de veldsla in een grote kom en mix met de helft van de tonijndressing. Verdeel de salade over de borden en top af met de overige zongedroogde tomaat, kappertjes, croutons, overige tonijndressing en kalfsfricandeau. Garneer met wat peper en zout.

Genieten van de Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken is favoriet van velen! En wij begrijpen wel waarom. Pasta gerechten, pizza’s, lasagne recepten en risotto’s, de Italiaanse keuken barst van de smaakvolle gerechten. En naast complete gerechten, worden er in de Italiaanse keuken natuurlijk tal van typisch Italiaanse ingrediënten gebruikt. Denk aan kazen als Pecorino en Parmezaanse kaas, balsamico, pesto, olijfolie en truffel. Met deze ingrediënten maak je de lekkerste gerechten! Wij zetten hieronder een aantal echte aanraders op een rijtje.

Insalata caprese, zoals de Italianen het zo mooi noemen, is een echte klassieker. Deze salade is eigenlijk heel simpel en iedereen kent ‘m wel: tomaat en (buffel)mozzarella afgetopt met verse basilicum en een goede olijfolie. Wij verwerken de ingrediënten van de klassieke caprese in een pastasalade en maken er deze caprese pastasalade van. Heerlijk door de toevoeging van pesto!

Een traditioneel gerecht uit Rome is cacio e pepe. De letterlijke vertaling is ‘kaas en peper’, en dat is precies wat deze pasta bevat. Simpeler kan haast niet, maar juist daarom is dit gerecht zo ontzettend lekker én authentiek.

Ossobuco is een heerlijk vleesgerecht en is afkomstig uit Milaan. De vertaling van ossobuco is ‘bot met gat’, wat slaat op de mergpijp in de kalfsschenkel waarvan dit stoofgerecht wordt gemaakt. Voeg er lekker veel kruiden aan toe én laat het lang sudderen. Op die manier komen de smaken mooi samen en is het gerecht op zijn best.

Wil je naast deze klassiekers meer Italiaanse gerechten ontdekken? Bekijk nu alle Italiaanse recepten op Eatertainment en ontdek wat jij lekker vindt!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Soort
Salade
Vlees
Voorkeuren
Bevat vis
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via