Pel en snipper de rode ui. Schil de wortel en snijd heel fijn. Snijd de bleekselderij heel fijn.
2
Bak de spekblokjes 5 min. in een grote, diepe pan. Voeg de olijfolie, de ongezouten roomboter en het gehakt toe en laat het vocht wat eruit komt verdampen. Voeg als het vocht verdampt is de gesneden ui, wortel en bleekselderij toe en bak 10 min. mee terwijl je af en toe roert.
3
Blus het geheel af met de rode wijn. Roer door en voeg de tomatenpuree toe. Bak 1 min. mee en voeg dan de tomato frito toe samen met de bouillon. Laat dit ongeveer 30 min. indikken tot een saus. Voeg na 20 min. de melk toe en laat verder indikken.
4
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg toe aan de saus.
5
Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de Parmezaanse kaas.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.