Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng het kookwater op smaak met flink wat zout. Giet de pasta af zodra deze beetgaar is en bewaar een kopje van het kookvocht (per 2 personen).
2
Pel ondertussen de knoflook en snijd in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een pan op medium vuur en laat de knoflook zacht worden, vermijd dat de knoflook bruin kleurt. Voeg de ‘nduja toe en roer goed door elkaar.
3
Voeg na 5 min. de room toe en rasp de gele schil van de citroen boven de pan (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Pers ½ van de citroen uit boven de pan.
4
Voeg de pasta toe aan de pan en schep alles door elkaar. Laat 5 min. koken en voeg eventueel een beetje van het bewaarde kookvocht toe als de saus teveel inkookt.
5
Pluk de blaadjes van de basilicum. Verdeel de spaghetti over borden en maak af met de basilicum en wat extra zwarte peper.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.