Snijd sjalotjes in de dunne ringetjes, pers de knoflook, snijd de runderlappen in blokjes en de wortel en pastinaak in plakjes.
2
Verhit de ¼ van de roomboter in een stoofpan en bak het vlees op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, wortel en pastinaak toe en bak mee.
3
Verkruimel de ontbijtkoek. Voeg de appelazijn, rode wijn, runderbouillon, balsamicoazijn, tomatenpuree, ontbijtkoek, suiker, 10 tijmtakjes en laurierblaadjes toe en laat dit 6 uur op laag vuur staan. Het vlees moet net onder staan. Voeg na 6 uur de cranberries toe en laat nogmaals een uur staan op laag vuur.
4
Maak ondertussen de aardappelpuree klaar. Schil de aardappelen en kook ze in 15-20 min. gaar.
5
Verwarm de melk in een pannetje. Voeg de warme melk toe aan de aardappelen samen met de resterende boter. Stamp het geheel tot een gladde puree.
6
Serveer de stoof op een bedje aardappelpuree en maak af met takjes tijm.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.