Print opties

Sluiten

Tiramisu cookies

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
1u 50min

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Smelt de boter 10 sec. in de magnetron en voeg de kristalsuiker en bruine basterdsuiker toe. Mix met een handmixer 1 min. op de laagste stand. Voeg het ei en ½ van het vanille extract toe en mix opnieuw tot het is opgenomen.
2
Mix de bloem, het bakpoeder, de baking soda, het espressopoeder en het zout in een aparte kom en spatel dit voorzichtig door de natte ingrediënten.
3
Schep met een ijslepel 10 porties uit het koekjesdeeg. Rol er met je handen ballen van en laat ze 1 uur rusten in de koelkast.
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de ballen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 min. gaar in de oven. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de deegbollen blijft. Je moet misschien in twee batches werken. Laat de koekjes vervolgens helemaal afkoelen.
5
Klop ondertussen de mascarpone op samen met het overige vanille extract, de poedersuiker, honing en slagroom. Doe het in een spuitzak en leg even in de koelkast totdat de koekjes zijn afgekoeld.
6
Spuit de mascarponecrème in strepen op de koekjes en top af met de cacao.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.