In samenwerking met:
tom kha kai
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Bevat kip

Tom Kha Kai soep

Vol van smaak en makkelijk om te maken: deze heerlijke Tom Kha Kai soep is zeker een aanrader! Tom Kha Kai betekent letterlijk ‘kip-laos-soep’, laos is dus een onmisbaar ingrediënten in het soep recept!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Tom Kha Kai soep

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Breng een pan met de Fundo kippenbouillon en de limoenblaadjes aan de kook. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes van 2 à 3 cm en voeg toe aan de bouillon.
2
Verwijder ondertussen de eventuele donkere en harde stukken van de laos en snijd de wortel in plakken van ca. een ½ cm. Je hebt hier een scherp mes voor nodig. Verwijder de harde onderkant en de buitenste blaadjes van de stengels citroengras en snijd in stukken van 4 cm dik. Pel en snijd de sjalot in parten en halveer de parten in de breedte. Voeg de laos, het citroengras en de sjalot toe aan de kippensoep en laat alles met de deksel schuin op de pan 20 min. op laag vuur koken. Schep af en toe het schuim eraf.
3
Voeg na 20 min. de kokosmelk, vissaus en kokosbloesemsuiker toe aan de soep. Verwijder de steelaanzet van de rode peper en snijd het vruchtvlees in schuine dunne ringen en scheur de oesterzwammen in stukken. Voeg beide toe aan de soep en verwarm nog 5 min. op laag vuur mee. Snijd ondertussen de koriander heel grof, zodat de blaadjes mooi intact blijven.
4
Pers de limoen uit en breng de soep op smaak met 2 el limoensap (per 4 personen) en eventueel extra vissaus. Verdeel over kommen en bestrooi met de koriander. Serveer de rest van de limoen in parten ernaast.

Combinatietip: lekker met (gestoomde) rijst erbij.

Achtergrondinfo: variaties op Tom Kha Kai bestaan ook. Zo is Tom Kha Koong dezelfde soep, maar dan met garnalen.

Algemeen: de laos, het citroengras en limoenblad eet je niet op, maar laat je volgens traditie in de soep zitten. Vertel het de eters of haal het vlak voor het serveren uit de soep.

Combinatietip: voeg voor extra groenten 2 in parten gesneden trostomaten toe. Voeg dit tegelijkertijd met de oesterzwammen toe. 

De lekkerste Aziatische soepen voor iedere dag

Aziatische soepen zijn wereldwijd geliefd vanwege hun rijke smaken, geurige kruiden en voedzame ingrediënten. Of je nu houdt van een lichte bouillon of een goedgevulde maaltijdsoep, er is altijd een Aziatische soep die bij je past.

Een van de bekendste soepen is ramen, een Japanse noedelsoep met een hartige bouillon op basis van miso, sojasaus of tonkotsu (varkensbouillon). De soep wordt vaak geserveerd met toppings zoals ei, zeewier, bosui en plakjes varkensvlees. Uit Thailand komt Tom Kha Kai, een romige kokossoep met kip, citroengras, gember en limoenblad. Deze soep is perfect voor liefhebbers van frisse en pittige smaken. Een andere Thaise favoriet is Tom Yum, een pittig-zure soep met garnalen, champignons en een bouillon op basis van limoensap en chilipepers.

In Vietnam is Pho een nationale trots. Deze geurige noedelsoep met rundvlees of kip wordt op smaak gebracht met steranijs, kaneel en verse kruiden zoals koriander en munt. Laksa, een kruidige noedelsoep uit Maleisië, combineert kokosmelk, curry en noedels met kip, garnalen of tofu. Deze soep heeft een heerlijke balans tussen romigheid en pittigheid.

Aziatische soepen zijn niet alleen smaakvol, maar ook verrassend veelzijdig. Ze kunnen dienen als lichte lunch, voedzaam diner of verwarmend comfort food. Welke soep is jouw favoriet?

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via