Breng een pan met de Fundo kippenbouillon en de limoenblaadjes aan de kook. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes van 2 à 3 cm en voeg toe aan de bouillon.
2
Verwijder ondertussen de eventuele donkere en harde stukken van de laos en snijd de wortel in plakken van ca. een ½ cm. Je hebt hier een scherp mes voor nodig. Verwijder de harde onderkant en de buitenste blaadjes van de stengels citroengras en snijd in stukken van 4 cm dik. Pel en snijd de sjalot in parten en halveer de parten in de breedte. Voeg de laos, het citroengras en de sjalot toe aan de kippensoep en laat alles met de deksel schuin op de pan 20 min. op laag vuur koken. Schep af en toe het schuim eraf.
3
Voeg na 20 min. de kokosmelk, vissaus en kokosbloesemsuiker toe aan de soep. Verwijder de steelaanzet van de rode peper en snijd het vruchtvlees in schuine dunne ringen en scheur de oesterzwammen in stukken. Voeg beide toe aan de soep en verwarm nog 5 min. op laag vuur mee. Snijd ondertussen de koriander heel grof, zodat de blaadjes mooi intact blijven.
4
Pers de limoen uit en breng de soep op smaak met 2 el limoensap (per 4 personen) en eventueel extra vissaus. Verdeel over kommen en bestrooi met de koriander. Serveer de rest van de limoen in parten ernaast.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.