In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Traybake met green protein bites

Wij zijn dol op traybakes! Je verdeelt alle ingrediënten over een bakplaat en schuift het zo de oven in. Dat klinkt toch ideaal? Voor dit gerecht kiezen we voor een plantaardige traybake met rode ui, bloemkoolroosjes, kikkererwten en aardappelpartjes. Dit geheel kruiden we en bereiden we in de oven en vervolgens voegen we er nog Vivera Green Protein Bites aan toe.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept traybake met green protein bites

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de rode ui. Laat de kikkererwten uitlekken.
2
Meng in een grote kom de rode ui, bloemkoolroosjes, kikkererwten en aardappelpartjes met de plantaardige olie, gemalen komijn, gemalen kurkuma, paprikapoeder, chilivlokken en peper en zout. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is met de kruiden.
3
Spreid de gekruide groenten en aardappelen uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in de oven gedurende 25-30 min. Roer halverwege om. Test of de aardappeltjes bijna gaar zijn door met een vork in een aardappelpartje te prikken. Verhoog na 25-30 min. de oventemperatuur naar 225°C.
4
Haal de bakplaat uit de oven en leg de Vivera Green Protein Bites boven op de geroosterde groenten en aardappeltjes. Bak het geheel 5-8 min. Haal de traybake uit de oven en roer de dille erdoorheen voor een frisse touch.

Heerlijke recepten voor traybakes

Traybakes zijn een populaire en eenvoudige manier om een complete maaltijd in één keer te bereiden. Door alle ingrediënten op één bakplaat te leggen en in de oven te schuiven, creëer je zonder veel moeite een smakelijk gerecht. Of je nu van vlees, vis of vegetarisch houdt, er zijn talloze mogelijkheden om met traybakes te variëren.

Een vlees traybake kan bijvoorbeeld bestaan uit sappige stukjes kip die langzaam geroosterd worden met aardappelen, wortelen en paprika. Door wat olijfolie, knoflook en rozemarijn toe te voegen, worden de smaken van de groenten en het vlees mooi gemengd en krijg je een heerlijk geurende, hartige maaltijd. Voor een variatie kun je ook chorizo toevoegen, wat een pittige twist geeft aan de schotel. Een heerlijk voorbeeld van een traybake met kip is deze kip tandoori traybake. Combineer de gemarineerde kip met ui, paprika, asperge en kikkererwten op een traybake en schuif het geheel de oven in.

Visliefhebbers kunnen genieten van een traybake met zalmfilets, gecombineerd met groene asperges en citroen. Door de zalm te bedruipen met een dressing van honing en mosterd, krijgt het gerecht een subtiele zoetheid die perfect samengaat met de frisse citroen en de aardse smaak van de asperges. Ook deze traybake met zalm, spruitjes en bimi is ontzettend lekker.

Voor een vegetarische optie kun je denken aan geroosterde groenten zoals zoete aardappel, aubergine en courgette, met een flinke portie kikkererwten. Door komijn, paprikapoeder en verse tijm toe te voegen, krijgt de traybake een heerlijke mediterrane smaak. Afgewerkt met een vleugje feta of tahin, wordt het gerecht zowel vullend als smaakvol. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Selderij
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?