Uiensoep Met Tijm En Laurier
Niveau
Beginner
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Uiensoep met tijm en laurier

Zin in een lekker soepje waar maar weinig ingrediënten voor nodig zijn? Maak dan deze heerlijke uiensoep! De toevoeging van tijm en laurier geeft de soep een unieke smaak. Serveer deze soep met een lekker broodje, zoals zelfgemaakt breekbrood.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept uiensoep met tijm en laurier

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Pel de uien en snijd in ringen van 1 cm breed.
2
Smelt de boter in een soeppan en bak de uien 10 min. op middelhoog vuur aan tot ze bruin en gekarameliseerd zijn. Voeg de takjes tijm en het laurierblad toe en bak 3 min. mee.
3
Blus de uien af met de witte wijn en laat dit 5 min. inkoken. Voeg vervolgens de bouillon toe. Laat de bouillon 20 min. meekoken met de deksel op de pan zodat de smaken met elkaar mengen. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Hoe maak ik mijn uiensoep dikker?

Om uiensoep dikker te maken, kun je een roux maken van boter en bloem en deze langzaam aan de soep toevoegen terwijl je blijft roeren tot de gewenste dikte is bereikt.

Wat eet je bij uiensoep?

Bij uiensoep wordt vaak stokbrood geserveerd dat in plakjes is gesneden en geroosterd of gegrild, soms ook met knoflook. De stokbroodplakjes worden meestal op de soep gelegd en bestrooid met kaas voordat ze onder de grill worden geplaatst.

Welke bouillon kun je voor de uiensoep gebruiken?

Voor dit recept voor uiensoep hebben we groentebouillon gebruikt, zodat het gerecht vegetarisch is. Ook kun je runderbouillon gebruiken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via