Ben je op zoek naar een lekker bakrecept met appels? Zoek dan niet verder, want wij hebben een heerlijk recept voor je: de upside down appelcake. De appels worden na het bakken lekker sappig en zoet. Ze combineren ook goed met de lekkere luchtige cake met kaneelsmaak. Daarnaast ziet het er ook prachtig uit. Doordat de appels in een mooie vorm op de cake liggen wordt de appelcake een echt spektakel. Dus verras je bezoek eens met deze variatie op de klassieke appeltaart.
Op zoek naar meer baksels? Bekijk onze bakrecepten.
Cake: we hebben het allemaal wel eens gegeten en bijna allemaal wel eens gebakken. Het basisrecept voor cake is dan ook erg simpel. Je gebruikt ongeveer gelijke delen roomboter, suiker, ei en zelfrijzend bakmeel. Het is daarbij erg belangrijk dat je ingrediënten voor cake op kamertemperatuur zijn. Als je bijvoorbeeld koude boter zou toevoegen, kan het zijn dat je beslag schift. En dan kan je die lekkere cake wel vergeten. Naast de basis ingrediënten voor cake kan je nog wat smaakmakers toevoegen. In dit recept gebruikte we kaneel, maar je kan ook chocolade of gehakte noten toevoegen. Dat wordt een feestje!
In dit recept hebben we appel de hoofdrol gegeven. Toch denken we al snel aan appeltaart als we het hebben over appels en gebak. Natuurlijk weet je nu dat je er ook een heerlijke upside down appelcake van kan maken. Maar op onze website vind je nog veel meer verrassende recepten met appels. Zo kan je het verwerken in een spectaculair kerstdessert, zoals dit recept voor trifle van hangop en gekarameliseerde appel. En ben je verzot op speculaas? Bekijk dan eens dit recept voor een speculaas appeltaart. De ultieme tip is natuurlijk, zoals bij elk appeltaart recept, om de taart het liefste warm te eten. Wij krijgen al trek, jij ook?
Voor een appelcake zijn stevige appels het meest geschikt, omdat ze tijdens het bakken niet te zacht worden. Appelrassen die vaak gebruikt worden zijn Jonagold, Elstar en Goudreinetten.
Een appelcake kan, mits op de juiste manier bewaard, ongeveer 3-4 dagen goed blijven. Bewaar de cake luchtdicht verpakt op kamertemperatuur. Om de houdbaarheid te verlengen, kun je de cake ook invriezen. Laat de cake eerst volledig afkoelen voordat je hem invriest.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment