Vegan Ravioli Met Romige Paprika Tomatensaus1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Vegan ravioli in romige paprika-tomatensaus

Pasta recepten alleen maar mogelijk met vlees, vis of zuivelproducten? Nee hoor! Dat laat deze vegan ravioli in romige paprika-tomatensaus zien. De zachte ravioli agli spinaci is een vegan variant en combineren we met een saus van paprika en tomaat, gepofte cherrytomaten en stracciatella.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Vegan ravioli in romige paprika-tomatensaus

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven (op grill stand) voor op 250°C. Pel en snijd de ui grof. Snijd de tomaten grof. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd grof. Pel de knoflook. Plaats de ui, tomaten, paprika’s en ui in een ingevette ovenschaal. Gril de groenten voor 10 min. totdat deze gekleurd zijn. Haal uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 200°C.
2
Voeg de ingrediënten toe aan de blender en pureer. Voeg wat peper en zout, het water en ½ van de plantaardige room toe en mix nogmaals tot een dikke saus.
3
Leg de cherrytomaten in een ingevette ovenschaal en breng op smaak met peper en zout. Pof 10 min. in de oven.
4
Kook de plantaardige ravioli agli spinaci volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
5
Ris de tijm. Meng de vegan mozzarella met de overige plantaardige room tot een plantaardige variatie op stracciatella. Serveer de ravioli met de paprika tomatensaus, gepofte cherrytomaten, tijm en stracciatella.

Romige pasta recepten, maar dan geheel vegan!

Vegan eten saai en smaakloos? Nee hoor, met tal van natuurlijke ingrediënten of plantaardige vervangers kan je de lekkerste recepten geheel vegan maken. Denk aan jackfruit, tempeh of tofu, of alternatieven als plantaardige room en plantaardige kaas. Zo geef je je favoriete gerechten gemakkelijk en snel een vegan draai. Wanneer je vegan eet of eens vegan eten wilt proberen, is pasta een hele goede optie om te maken. Je kan met groenten al heerlijke sauzen maken wat de basis is van een goed pasta recept. Daarnaast kan je met vervangers als plantaardige kaas, plantaardige room en plantaardige pasta alle kanten op.

Zo is deze vegan ravioli algi spinaci heerlijk met een zelfgemaakte paprika-tomatensaus. De paprika, tomaat, ui en knoflook grillen we eerst in de oven, wat zorgt voor een zoete touch aan de groenten en uiteindelijk aan de saus. Wil je juist iets meer comfort food proberen? Ga dan voor deze vegan mac & cheese uit de oven. Dit ovenschotel recept is lekker romig en zit ook nog eens boordevol groenten. Een gezonder recept dan de klassieke mac ’n cheese, maar net zo lekker én dus ook geheel vegan. Een andere aanrader is de minestrone met mini fusilli. Een Italiaans soep recept boordevol groenten. Deze rijkgevulde soep is perfect als avondmaaltijd, maar je kan het ook in kleinere porties serveren als voorgerecht of als tussengerecht. De minestrone vullen we met ingrediënten als courgette, rode ui, sperziebonen, erwten, knoflook en een vleugje citroen. Meer vegan pasta recepten vind je op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via