Snijd de prei in ringen en spoel goed af in een vergiet. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Schil de wortel en snijd in plakjes. Snijd de tempeh in blokjes van 2 cm.
2
Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Fruit de prei, ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de tomatenpuree en tempeh toe en laat 2 min. mee bakken.
3
Voeg de wortel, tijm, laurier, rode wijn, water en het groentebouillonblokje toe. Breng het geheel rustig aan de kook. Plaats de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat ongeveer 2 uur rustig doorkoken. Roer regelmatig door.
4
Laat de saus verder indikken door de laatste 10-15 min. de deksel van de pan te laten. Verwijder voor het serveren de tijm en laurier uit de stoof.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.