In samenwerking met:
Vegan Whipped 'feta'​
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Vegan whipped ‘feta’

Dat whipped feta voor bij de borrel lekker is wisten we al, maar heb je al eens deze vegan variant geprobeerd? Hier blijf je in dippen!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept vegan whipped ‘feta’

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de knoflook in plakjes, halveer de tomaten en haal de blaadjes van de takjes basilicum. Snijd vervolgens de takjes van de basilicum zo fijn mogelijk.
2
Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten en de fijngesneden takjes basilicum toe en bak 2 min. mee. Voeg de crema di balsamico toe en bak 1 min. mee. Draai het vuur laag en laat de tomaten met de deksel op de pan in 8-10 min zacht worden en iets poffen. Meng de laatste minuut de basilicumblaadjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3
Pureer ondertussen het plantaardig alternatief voor crème fraîche en Terra Plantaardige plak in de keukenmachine tot een glad en luchtig mengsel. Spreid over een bord en verdeel de tomaten met het vocht erover. Bestrooi met versgemalen peper.

Aan de slag met whipped feta

Heb jij deze food trend al eens voorbij zien komen? Whipped feta is er eentje die je voor een lange tijd voorbij zag komen op diverse social media kanalen en wij snappen heel goed dat deze trend een blijvertje is! Whipped feta is namelijk ontzettend lekker en gemakkelijk om te maken. Je kan het serveren als dip voor op de borrelplank, maar je kan een uitgebreid diner ook starten met whipped feta met wat stokbrood. Wij hebben een heerlijke variant voor je klaarstaan: whipped feta dip met bieslook, honing en chilivlokken. De bieslook geeft de dip een frisse touch, terwijl de honing zorgt voor een vleugje zoetheid aan het geheel en de chilivlokken weer wat spice toevoegen aan de dip. Met maar een paar ingrediënten heb je de dip al gemaakt. Heerlijk!

Wil je liever een plantaardige dip maken? Dan is de vegan whipped ‘feta’ hét antwoord op je vraag! De whipped feta maken we van een plantaardig alternatief voor crème fraîche, zoals haver fraîche, en met Terra Plantaardige plak. Deze variant is nét zo romig als een whipped feta dip mét crème fraîche en feta, maar dan dus geheel vegan. Benieuwd naar nog meer vegan borrelhapjes? We hebben er genoeg voor je! Van loaded nacho’s en zomerse taco’s tot een gevulde focaccia met artisjok en olijven en gemarineerde Perzische olijven met pecannoten, genoeg lekkers om eens uit te proberen. Met welk recept ga jij binnenkort aan de slag?

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?