Pel en snijd de knoflook in plakjes, halveer de tomaten en haal de blaadjes van de takjes basilicum. Snijd vervolgens de takjes van de basilicum zo fijn mogelijk.
2
Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten en de fijngesneden takjes basilicum toe en bak 2 min. mee. Voeg de crema di balsamico toe en bak 1 min. mee. Draai het vuur laag en laat de tomaten met de deksel op de pan in 8-10 min zacht worden en iets poffen. Meng de laatste minuut de basilicumblaadjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3
Pureer ondertussen het plantaardig alternatief voor crème fraîche en Terra Plantaardige plak in de keukenmachine tot een glad en luchtig mengsel. Spreid over een bord en verdeel de tomaten met het vocht erover. Bestrooi met versgemalen peper.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.