Print opties

Sluiten

Vegetarische gele curry met krieltjes

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Rooster de kokosvlokken in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren, schud direct uit de pan op een bord.
2
Pel de ui en hak fijn. Boen de krieltjes schoon onder koud stromend water, dep ze droog en snijd ze doormidden. Maak ook de haricot verts schoon door beide uiteinden af te snijden.
3
Kook de eieren in 7 min. hard. Laat ze kort schrikken onder koud water en zet apart. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
4
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan, fruit de ui 2-3 min. Schep de Thaise gele curry pasta door de ui en bak 1-2 min. mee. Voeg de krieltjes, haricot verts en doperwten toe. Doe de kokosmelk, sojasaus, suiker en bouillon erbij en breng langzaam aan de kook.
5
Kook op laag vuur in 7-9 min. beetgaar. Breng de curry op smaak met de sap van de helft van de limoenen, peper en zout. Pel en halveer de eieren.
6
Schep de curry op de borden, leg de ei helften in de curry en garneer met basilicum en de geroosterde kokosvlokken. Serveer met de rijst. Snijd de helft van de limoenen in partjes en serveer bij de curry om aan tafel verder op smaak te brengen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.