Verwarm de oven op 180°C. Snijd de tomaat in 4 plakken. Pel de ui en snijd in zo dun mogelijke ringen. Laat de tonijn goed uitlekken en meng in een kommetje met de ui, kappertjes en 1/3 van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
2
Roer in een kommetje de tomatenpuree los met de helft van het kappertjesvocht en breng op smaak met zout.
3
Bestrijk het brood aan beide kanten met de rest van de olijfolie. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 4 min. goudbruin en enigszins knapperig. Neem het brood uit de oven, maar laat de oven aanstaan.
4
Verdeel de tomatenpuree over 1 kant van de sneetjes. Beleg met de plakken kaas en zorg ervoor dat de plakken niet teveel over de randen heen hangen. Verdeel de plakken tomaat en daarna het tonijnmengsel over het brood. Bak de sneetjes ca. 8 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.
5
Meng ondertussen de rucola met het resterende kappertjesvocht en bestrooi met peper. Verdeel de rucola over de volkorenbroodpizza’s en serveer meteen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.