Verrassend lekker, dat is deze watermeloen steak! Door de watermeloen in de oven te grillen, krijgt het de herkenbare structuur van een steak, maar dan geheel vegan. De watermeloen marineren we in een mengsel van ketjap, sojasaus, sesamolie en knoflook en serveren we met knapperige kiemgroenten en sesamzaadjes on top voor een lichte maaltijd of lekker bijgerecht.
Zoet, sappig en ontzettend fris. Watermeloen is een heerlijke (vrucht)groente voor in de zomer! Deze (vrucht)groente wordt vaak gezien als fruit, maar dat is het zeker niet. Het is namelijk familie van de pompoen en komkommer. Het bestaat voor maar liefst 95% uit water en is daarmee dan ook een heerlijke dorstlesser op een warme zomersedag. Geen wonder dus dat watermeloen één van de meest gegeten (vrucht)groente is in de zomer, want dan genieten we er extra van. Ondanks dat watermeloen voor 95% bestaat uit water, bevat het veel goede voedingsstoffen. Denk aan vitamine C en lycopeen, waardoor je goed gehydrateerd blijft, je ogen gezond blijven en je bloeddruk goed op peil blijft. Genoeg redenen om eens voor watermeloen te kiezen!
Denk je nu, watermeloen eet je toch alleen in stukjes als tussendoortje? Nee hoor, met watermeloen kan je alle kanten op! Zo grillen we de watermeloen in dit recept tot een steak. Door watermeloen te grillen, krijgt het de structuur van een stuk steak. De marinade zorgt voor een lekkere Aziatische twist. Je hebt geen seconde door dat je een (vrucht)groente eet in plaats van een stukje vlees. Ideaal voor wanneer je op zoek bent naar een verrassend vegetarisch barbecue gerecht!
Naast deze steak is het ook heerlijk om watermeloen te verwerken in een salade. Zo is deze watermeloensalade met krab ontzettend smaakvol, lekker fris en zo gemaakt. Heerlijk voor de brunch of als lichte avondmaaltijd op een hete dag. Ook lekker: deze geitenkaassalade met gemarineerde kipreepjes, romige avocado en frisse watermeloen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment