Print opties

Sluiten

Wentelteefjes van suikerbrood met pompoenspread en mascarpone

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten voor de pompoenspread
Voor de wentelteefjes
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Rooster de pompoen 30 minuten.
2
Meng de geroosterde pompoen, bruine suiker, stroop, citroensap, speculaaskruiden en wat zout samen in een steelpan. Breng aan de kook op laag vuur en laat 30 min. koken. Blijf regelmatig roeren. Meng het pompoenmengsel met een staafmixer tot een egale massa. Laat daarna afkoelen.
3
Rooster het amandelschaafsel in een droge pan totdat deze bruin begint te kleuren. Schud regelmatig om zodat het niet verbrand. Laat daarna afkoelen. Klop de mascarpone tot een egale massa met een handmixer.
4
Meng voor de wentelteefjes ei, melk, kaneel, kardemom en zout in een kom. Leg iedere plak suikerbrood even in het melkmengsel zodat het vocht kan opnemen. Verhit de boter in een pan en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin.
5
Serveer met pompoenspread, mascarpone en amandelschaafsel. Garneer met takjes tijm. Serveer met de andere gerechten van de verrassende brunchtafel voor een complete brunch.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.