In samenwerking met:
Zalmfilet met krieltjes en geroosterde wortels
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zalmfilet met krieltjes en geroosterde wortels

Op de huid gebakken zalmfilet met geroosterde bospeen uit de oven en goudbruin gebakken krieltjes, dat klinkt toch heerlijk? Ga aan de slag met dit makkelijke recept en geniet een avond van vis!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept zalmfilet met krieltjes en geroosterde wortels

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het loof van de bospeen af en bewaar een deel van het loof. Halveer de bospeen in de lengte en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel hier 1/3 van de olijfolie overheen. Rooster de bospeen voor 15-20 min. gaar in de voorverwarmde oven.
2
Marineer de zalm 10 min. met de Verstegen Mix voor Vis.
3
Verwarm een pan met de helft van de resterende olijfolie, bak hier de krieltjes in voor 8 min. tot goudbruin en gaar en voeg naar smaak Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout toe.
4
Verwarm een pan met de resterende olijfolie en bak de zalm eerst op de huidkant. Draai de zalm na 3 min. om en bak deze vervolgens nog 3 min. tot de gewenste garing.
5
Haal de wortels uit de oven en serveer deze met de zalm en krokant gebakken krieltjes. Garneer het gerecht met het loof van de bospeen.

Tip: vervang voor een vegetarische variant van dit gerecht de zalm door een vega visburger.

Verschillende soorten vis

Zalmfilet is een populaire en veelzijdige vis die bekend staat om zijn smaak en voedingswaarde. Het wordt vaak gegeten in verschillende culinaire tradities over de hele wereld.

Zalmfilet wordt meestal verkregen van de zijde van de zalm, waar het visvlees stevig is. Het heeft een kenmerkende roze-oranje kleur en een rijke, vettige textuur. Zalm staat bekend om zijn hoogwaardige eiwitten, omega-3-vetzuren en verschillende vitamines en mineralen.

Er zijn talloze manieren om zalmfilet te bereiden en te serveren. Het kan worden gebakken, gegrild, gestoomd, gepocheerd, gerookt of zelfs rauw gegeten worden, zoals in sushi of sashimi. Populaire bereidingswijzen zijn onder andere zalmfilet met kruiden en citroen, teriyaki-zalm, zalmfilet met dille en zalmfilet met honing-glazuur. Het kan worden geserveerd met bijgerechten zoals groenten, rijst, aardappelen of salades.

Naast zalm zijn er verschillende andere soorten vis die wereldwijd geconsumeerd worden. Tonijn is ook erg populair, dit is een grote zeevis die bekend staat om zijn stevige textuur en rijke smaak. Het wordt vaak gegeten als steak of in sushi.

Sushi is een populaire Japanse delicatesse die wereldwijd bekend en geliefd is. Het bestaat uit een combinatie van gekookte sushirijst, verse vis of zeevruchten, groenten en andere smaakvolle ingrediënten, vaak gerold in zeewier (nori) of gepresenteerd als nigiri (een stukje vis bovenop een rijstballetje) of sashimi (plakjes rauwe vis zonder rijst).

Deze sushi met gemarineerde zalm en sugar snaps zijn een ware smaakexplosie! Door de zelfgemaakte marinade is het toevoegen van sojasaus bij de sushi niet meer nodig en heeft de zalm extra smaak.

Zin in een lekker toetje? Probeer dan deze zoete sushi van pannenkoeken. Dit zijn rolletjes van pannenkoeken gevuld met fruit, koekjes en allerlei andere zoete ingrediënten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Vis
Zalm
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via