Print opties

Sluiten

Zalmfilet met krieltjes en geroosterde wortels

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het loof van de bospeen af en bewaar een deel van het loof. Halveer de bospeen in de lengte en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel hier 1/3 van de olijfolie overheen. Rooster de bospeen voor 15-20 min. gaar in de voorverwarmde oven.
2
Marineer de zalm 10 min. met de Verstegen Mix voor Vis.
3
Verwarm een pan met de helft van de resterende olijfolie, bak hier de krieltjes in voor 8 min. tot goudbruin en gaar en voeg naar smaak Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout toe.
4
Verwarm een pan met de resterende olijfolie en bak de zalm eerst op de huidkant. Draai de zalm na 3 min. om en bak deze vervolgens nog 3 min. tot de gewenste garing.
5
Haal de wortels uit de oven en serveer deze met de zalm en krokant gebakken krieltjes. Garneer het gerecht met het loof van de bospeen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.