Zelfgemaakte Cocktailsaus
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zelfgemaakte cocktailsaus

Een romige cocktailsaus mag niet ontbreken bij de barbecue, maar eigenlijk smaakt deze saus overal goed bij. Bij friet, als dip bij de borrel of in een garnalencocktail. De zelfgemaakte variant is ongetwijfeld het lekkerst en bovendien zo gemaakt. Met dit recept kun je ca. 200 ml cocktailsaus maken.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept zelfgemaakte cocktailsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Meng de mayonaise, ketchup, gembersiroop, drank naar keuze en de Worcestershire saus door elkaar. Zorg dat het geheel goed gemengd is.
2
Klop vervolgens de slagroom op en spatel deze voorzichtig door het sausmengsel.
Zelfgemaakte cocktailsaus
Zelfgemaakte cocktailsaus

Wat is een cocktailsaus en wat zit er oorspronkelijk in?

Klassieke cocktailsaus is een saus op basis van mayonaise en ketchup, op smaak gebracht met Worcestershiresaus, citroensap, hete saus en zout. Andere toevoegingen kunnen zijn: gehakte sjalotjes, knoflook, paprika, mierikswortel, en peterselie.

Welke drank of whisky hoort in een cocktailsaus?

Whisky wordt veel gebruikt in cocktailsaus. Kies voor een bourbon whisky om de saus een extra kick te geven. Je kunt hierin ook variëren met gin of wodka. Voeg echter slechts een kleine hoeveelheid toe om de smaak van de saus niet te overheersen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Vis
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via