Deze goed gevulde kippenragout met champignons en prei heeft veel diepgang in smaak, dit komt door de verschillende specerijen die in de bouillon verwerkt zitten. Een leuk kindvriendelijk feestelijk Sinterklaas recept met mijtertjes.
Ragout is een heerlijk gerecht dat bekend staat om zijn romige en smaakvolle vulling. Het wordt vaak geserveerd als een vulling in pasteitjes, maar het kan ook worden gegeten met rijst, aardappelpuree of brood.
Ragout heeft zijn oorsprong in de Franse keuken en is in de loop der tijd populair geworden in verschillende landen over de hele wereld. Het woord “ragout” verwijst naar een gerecht waarbij ingrediënten in een rijke saus worden gestoofd.
Het basisprincipe van ragout is het bereiden van een dikke saus, meestal op basis van vlees of gevogelte, met toevoeging van smaakmakers, groenten en kruiden. Het vlees of gevogelte wordt meestal in blokjes gesneden en eerst bruin gebakken om smaak te ontwikkelen. Daarna worden groenten zoals uien, knoflook, wortelen en champignons toegevoegd en gestoofd tot ze zacht zijn. Vervolgens wordt er meestal bloem aan toegevoegd om de saus te binden en dikker te maken.
De keuze van vlees of gevogelte voor de ragout kan variëren. Klassieke opties zijn bijvoorbeeld kip, rundvlees, kalfsvlees, varkensvlees of wild. Sommige varianten van ragout kunnen ook vis, schelpdieren of vegetarische ingrediënten bevatten.
Kruiden en smaakmakers is erg belangrijk in dit gerecht. Dit kunnen bijvoorbeeld knoflook, tijm, peterselie, laurier, nootmuskaat, zwarte peper en zout zijn. Het doel is om een smaakvolle en goed gebalanceerde saus te creëren.
Ragout wordt vaak geserveerd in pasteitjes, waarbij een deksel van bladerdeeg op de bovenkant wordt geplaatst. De pasteitjes worden in de oven gebakken totdat het deeg goudbruin en knapperig is. Het resultaat is een heerlijk gerecht met een romige vulling en een knapperige korst.
Benieuwd naar nog meer leuke recepten om tijdens de avond van Sinterklaas op tafel te zetten? Ga bijvoorbeeld aan de slag met de Sinterklaas pannenkoekentaart, ook nog eens leuk om samen met de kinderen te maken. Of ga voor de mini koek-taartjes met kruidnoten, erg lekker en snel klaar.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment