Of je nu een feest voor Sinterklaas organiseert of op zoek bent naar een zoete lekkernij om samen met de kids te maken, met deze chococakepops met marsepein is het zeker een feest! Je hebt ze in allerlei soorten variaties, maar wij kiezen voor een combinatie van witte en pure chocolade, marsepeinen aardappeltjes en discodip.
Tip: om ervoor te zorgen dat de cakepops mooi opstijven, kun je ze ook in een blok piepschuim steken en rechtop in de koelkast zetten.
Marsepein is een heerlijk en veelzijdig zoet goedje dat de harten van velen over de hele wereld heeft veroverd. Deze zoete lekkernij, die vaak wordt geassocieerd met feestelijke gelegenheden en vakanties, heeft een rijke geschiedenis en is geliefd om zijn zachte textuur en zoete smaak.
Marsepein vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten en werd duizenden jaren geleden al bereid. Het bestaat traditioneel uit twee belangrijke ingrediënten: gemalen amandelen en suiker. De combinatie van deze twee eenvoudige elementen heeft door de eeuwen heen een uiterst geliefde delicatesse voortgebracht. Marsepein heeft in de loop der tijd verschillende vormen en variaties aangenomen en is populair geworden in veel culturen.
Marsepein wordt bereid door het fijnmalen van blanke amandelen tot een poederachtige consistentie. Dit amandelmeel wordt vervolgens gemengd met poedersuiker en vaak wat vloeistof, zoals rozenwater of amandelextract, om een kneedbare deegachtige substantie te creëren. Deze deegbal kan worden gekleurd en vormgegeven tot allerlei decoratieve en eetbare creaties.
Naast deze lekkere chococakepops met marsepein zijn er nog meer heerlijkheden om van te genieten tijdens Sinterklaas! Maak je chocoladeletter nóg lekkerder door hem te versieren, maak deze heerlijke Sinterklaas cupcakes met feestelijke cupcake taart versiering en een romige botercrème of maak van je pannenkoeken een Sinterklaas pannenkoekentaart met chocolade pepernoten. Niet alleen lekker, maar ook nog eens leuk om te maken.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment