In samenwerking met:
choco cakepops met marsepein
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chococakepops met marsepein

Of je nu een feest voor Sinterklaas organiseert of op zoek bent naar een zoete lekkernij om samen met de kids te maken, met deze chococakepops met marsepein is het zeker een feest! Je hebt ze in allerlei soorten variaties, maar wij kiezen voor een combinatie van witte en pure chocolade, marsepeinen aardappeltjes en discodip.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

16 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept chococakepops met marsepein

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 30min
Kookmodus
1
Breek de roombotercake in grove stukken. Mix met een handmixer in een grote kom tot grof kruim. Voeg de roomkaas toe en mix tot een stevig deeg.
2
Steek de lollystokjes in de marsepeinen aardappeltjes. Neem wat van het cakedeeg en knijp dit om het marsepeinen aardappeltje. Herhaal met de overige cakepops.
3
Leg de cakepops op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 30 min. opstijven in de koelkast.
4
Smelt de pure chocolade samen met de boter au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is. Schaaf de witte chocolade met een fijne rasp.
5
Doop de cakepops in de pure chocolade. Bestrooi de helft met discodip en de andere helft met het witte chocoladeschaafsel. Leg ze terug op de bakplaat en laat minimaal 30 min. in de koelkast opstijven.

Tip: om ervoor te zorgen dat de cakepops mooi opstijven, kun je ze ook in een blok piepschuim steken en rechtop in de koelkast zetten.

Genieten met marsepein

Marsepein is een heerlijk en veelzijdig zoet goedje dat de harten van velen over de hele wereld heeft veroverd. Deze zoete lekkernij, die vaak wordt geassocieerd met feestelijke gelegenheden en vakanties, heeft een rijke geschiedenis en is geliefd om zijn zachte textuur en zoete smaak.

Marsepein vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten en werd duizenden jaren geleden al bereid. Het bestaat traditioneel uit twee belangrijke ingrediënten: gemalen amandelen en suiker. De combinatie van deze twee eenvoudige elementen heeft door de eeuwen heen een uiterst geliefde delicatesse voortgebracht. Marsepein heeft in de loop der tijd verschillende vormen en variaties aangenomen en is populair geworden in veel culturen.

Marsepein wordt bereid door het fijnmalen van blanke amandelen tot een poederachtige consistentie. Dit amandelmeel wordt vervolgens gemengd met poedersuiker en vaak wat vloeistof, zoals rozenwater of amandelextract, om een kneedbare deegachtige substantie te creëren. Deze deegbal kan worden gekleurd en vormgegeven tot allerlei decoratieve en eetbare creaties.

Lekkernijen voor Sinterklaas

Naast deze lekkere chococakepops met marsepein zijn er nog meer heerlijkheden om van te genieten tijdens Sinterklaas! Maak je chocoladeletter nóg lekkerder door hem te versieren, maak deze heerlijke Sinterklaas cupcakes met feestelijke cupcake taart versiering en een romige botercrème of maak van je pannenkoeken een Sinterklaas pannenkoekentaart met chocolade pepernoten. Niet alleen lekker, maar ook nog eens leuk om te maken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Noten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?