Print opties

Sluiten

Amerikaanse stamppot

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Pel de knoflook. Zet de aardappelen en knoflook in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20 min. gaar.
2
Meng de pompoenblokjes met olie, de helft van de ahornsiroop en een snufje zout. Verdeel over een ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoen 20 min. in de oven. Schep halverwege een keer om.
3
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de pecannoten 4 min., schud regelmatig om. Voeg de overige ahornsiroop toe en haal de pan direct van het vuur. Breng de pecannoten op smaak met zout en zet apart.
4
Plaats de plakjes bacon de laatste 5 min. bij de pompoen in de oven.
5
Giet de zoete aardappelen af en schep in een grote pan. Voeg de pompoenblokjes en roomboter toe en stamp tot een grove stamppot.
6
Hak de blaadjes van de takjes peterselie grof. Serveer de stamppot met de crispy bacon, pecannoten en garneer het gerecht met peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.