Deze zelfgemaakte wontons met een vulling van shiitake, sjalot, rode peper, knoflook en gember zijn heerlijk fris en vol van smaak. Afgetopt met wat crispy chili olie is dit jouw nieuwe favoriete borrelhapje of voorgerecht!
Samen met The Farm Kitchen’s Kookfabriek organiseren wij meermaals per jaar toffe kookworkshops. Volg een van de workshops en ga aan de slag met heerlijke gerechten uit het seizoen. Bekijk hier de opkomende kookworkshops en bestel je tickets!
Tip: wonton vellen zijn te koop bij de toko en bij diverse supermarkten.
Wantan, of beter bekend als wonton, is eigenlijk de Chinese versie van Italiaanse ravioli of tortellini. Het zijn kleine hapjes gemaakt van dunne (wonton) vellen die worden gevuld met vlees, groenten of vis. De wonton lijkt ook veel op gyoza dumplings. Het verschil? Wontons hebben een vierkant uiterlijk, waardoor het iets weg heeft van een pakketje, terwijl gyoza dumplings juist een vorm van een half maantje hebben. Eén ding is zeker: lekker zijn ze sowieso!
Het klinkt misschien moeilijk, maar het maken van wontons is hartstikke makkelijk! Kies je favoriete vulling, haal alle ingrediënten in huis en ga aan de slag. Je kan gewoon kant-en-klare wonton vellen koppen bij de toko of supermarkt en vervolgens maak je een heerlijke vulling. Even vouwen als een pakketje, stomen in de pan en daarna is het genieten geblazen.
Wil je naast wontons ook eens dumplings proberen? We hebben genoeg lekkere recepten om te proberen! Zo zijn deze gyoza dumplings lekker makkelijk om te maken en heerlijk van smaak. Deze garnalen dumplings zijn ook onwijs lekker en wat ons betreft de perfecte hap voor bij de borrel! Met dit recept maak je ongeveer 25 dumplings. Serveer met een zoete chilidip en laat de borrel maar beginnen. Ook de moeite waard om te proberen: siu mai, oftewel gestoomde Chinese dumpling. Deze dumplings worden verpakt in een siu mai velletje, waarvan de bovenkant net niet helemaal is dichtgevouwen. Lekker met een vulling van onder andere garnalen, gehakt en paddenstoelen.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment