Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed het bakblik met bakpapier.
2
Ontpit de dadels. Pureer de dadels samen met 2/3 van de banaan. Klop ondertussen de eieren los. Voeg de zonnebloemolie en de dadel-banaanpuree toe en mix goed door.
3
Meng in een aparte kom de bloem, amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout. Voeg het ei mengsel toe en spatel door elkaar.
4
Giet het beslag in de bakvorm en bak 30 tot 35 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen, haal de cake uit het blik en plaats het ondersteboven op een rooster. Dit maakt de cake iets platter. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
5
Klop ondertussen de roomkaas los. Voeg de pindakaas en vanille extract toe en roer goed door. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
6
Bestrijk de bovenkant van de cake met de pinkakaas frosting. Snijd de rest van de banaan in plakjes en verdeel over de frosting. Snijd de cake in 9 gelijke delen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.