Braziliaanse Bonensalade Met Spekjes En Chorizo
Niveau
Beginner
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Braziliaanse bonensalade met spekjes en chorizo

Feijão tropeiro, de bekende Braziliaanse bonensalade. Dit gerecht wordt in Brazilië vaak geserveerd bij een barbecue, en wij begrijpen wel waarom. De spekjes en chorizo vormen een heerlijke zoute toets aan dit hartige, goed vullende gerecht.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept braziliaanse bonensalade met spekjes en chorizo

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Snipper de ui, lente-ui, koriander en knoflookteentjes fijn. Snijd de paprika in blokjes en de banaan in plakjes. Laat de gesneden snijbonen een klein beetje voorgaren in een schaaltje met kokend water.
2
Snijd de chorizo in blokjes met dezelfde afmeting als de spekreepjes. Verwarm een pan met een dikke bodem op hoog vuur en bak de spekjes en chorizo 5 minuten tot de spekjes een klein beetje goudbruin kleuren en knapperig zijn. Haal het vlees uit de pan en zet opzij. Gebruik het vleesvet in de pan om de ui, paprika en knoflook in te bakken, voeg hier nog een klontje boter aan toe.
3
Voeg zodra de uien glazig zijn, de snijbonen, banaan en komijnzaad toe. Als de banaan een beetje gesmolten is in de pan, mogen de geraspte wortel, het maismeel en de gebakken spekjes en chorizo worden toegevoegd. Haal de pan van het vuur en roer het maismeel door de groenten tot er een korrelige substantie, vergelijkbaar met couscous, ontstaat. Indien het mengsel te dun is, kun je nog iets meer maismeel toevoegen.
4
Schep de bonensalade in een schaal en top het geheel af met de overgebleven koriander en lente-ui.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via