Print opties

Sluiten

Bánh mì met crispy tofu en geroosterde wortelschijfjes

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Neem de tofu uit de verpakking, dep droog en snijd hem in de lengte in ca. 1-1,5 cm dikke plakken. Schil en rasp de gember boven een kom fijn en voeg de sojasaus en tofuplakken toe. Hussel om en zet de tofu opzij tot gebruik.
2
Schil ondertussen de winterpeen en snijd in dunne schijfjes. Verdeel de wortelschijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met 2/3 van de olijfolie, peper en zout. Rooster 15 tot 20 min. boven in de oven tot goudbruin en gaar. Verdeel de pistoletjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 8 tot 10 min. in de oven. Laat afkoelen tot gebruik.
3
Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller dunne linten van de komkommer en doe in een kom. Voeg de gesneden groentenmix toe in een andere kom. Breng in een kleine kookpan de azijn, het water, de kristalsuiker en het zeezout aan de kook en roer goed door. Giet de helft over de komkommer en de rest over de groentenmix.
4
Meng de vegan mayonaise met 1/3 van de sriracha. Hak de koriander grof. Pluk de muntblaadjes en hak fijn. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en hak grof.
5
Verhit de overige olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Neem de tofu uit de kom en laat uitdruppen. Bak de plakken tofu in 2-3 min. per zijde goudbruin en knapperig. Beweeg de tofu zo min mogelijk tijdens het bakken.
6
Giet de komkommer en groentenmix af. Snijd de pistolet open en besmeer met een laagje srirachamayonaise. Beleg met de gebakken tofu en 1/3 van de komkommer, groentenmix, verse kruiden en chilipeper. Herhaal deze stap voor de andere pistolet. Meng de overgebleven komkommer, groentenmix en kruiden tot en slaw. Serveer de Bánh mì met de wortelschijfjes, overige sriracha en slaw.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.