Tiramisu Brownie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Tiramisu brownies

Kan je niet kiezen tussen een klassieke tiramisu of zachte brownie? Met deze tiramisu brownies heb je het beste van twee werelden! Met een smeuïge binnenkant en knapperige buitenkant toppen we de brownie af met een romige mascarponecrème. Goddelijk van smaak!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept tiramisu brownies

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 9min
Totale tijd
1u 25min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 170°C boven- en onderwarmte en vet een vierkante bakvorm in met 10 gr ongezouten roomboter.
2
Smelt de pure chocolade samen met de overige ongezouten roomboter au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Voeg de eieren, ½ van de kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker, bloem, ½ van de cacao en het zout toe. Mix alles goed door elkaar. Hak de melkchocolade grof en roer door het beslag.
3
Stort het beslag in de bakvorm en bak de brownie in 25 min. gaar in de oven. Laat 45 min. afkoelen op een rooster.
4
Mix ondertussen de mascarpone met de overige kristalsuiker, vanillesuiker en espresso. Laat dit mengsel 45 min. opstijven in de koelkast.
5
Verdeel de mascarponecrème over de brownie en top af met de overige cacao.

Verrassende varianten van de klassieke brownie

Er is niets zo lekker als een klassieke brownies. Zo’n brownie waarvan de buitenkant lekker knapperig is, terwijl de binnenkant smeuïg en zacht blijft. Hoewel deze klassieker een favoriet blijft van velen, kan je eindeloos variëren met brownie recepten! Zo zijn deze tiramisu brownies onwijs lekker om eens te maken. Het combineert de Amerikaanse keuken met de Italiaanse en het is wat ons betreft een gouden combinatie. Een andere lekkere combinatie uit deze twee keukens is deze espresso martini brownies. Elke hap doet je denken aan deze heerlijke cocktail. Lekker om te serveren als dessert.

Ook lekker om eens te proberen zijn deze s’mores brownies. Een knapperige bodem van koekjes, smeuïge binnenkant van de brownie en on top een zoete verrassing. Deze creatieve twist op de klassieke s’mores is een favoriet van velen. Perfect voor wanneer je zin hebt in comfort food. Deze brownie van pure chocolade met amandelen en kersen is ook onweerstaanbaar lekker. De brownie maken we van pure chocolade gemixt met amandelen en toppen we af met zoete kersen.

Wil je liever een ietwat gezonder recept? Probeer dan eens yoghurt brownies. Deze brownies worden gemaakt op basis van Griekse yoghurt, havermeel, pure chocolade en kokosolie. De suiker en roomboter laten we achterwege. Of maak brownie op basis van banaan en walnoten. Door de banaan is de brownie nóg smeuïger en de walnoten zorgen voor een knapperige bite. Liever glutenvrije brownies? Ga dan aan de slag met deze goddelijke glutenvrije Toblerone brownie. Ook wanneer je wél gluten mag, is deze brownie heerlijk.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?