Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een vierkante bakvorm (20x20 cm) met bakpapier. Smelt de pure chocolade samen met de ongezouten roomboter au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Laat voor 5 min. afkoelen.
2
Klop ondertussen de bruine basterdsuiker en eieren luchtig in een kom voor 3 min. Voeg het gesmolten chocolademengsel toe en meng goed. Zeef de bloem, het cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout boven het mengsel en spatel dit erdoorheen.
3
Giet het beslag in de bakvorm en verdeel 150 gr bebogeen karamelsaus erover met een vork. Hak de walnoten grof en strooi over de bovenkant. Snijd de banaan in plakjes en verdeel gelijkmatig over het beslag.
4
Bak de brownies in de voorverwarmde oven voor 40 min. Laat volledig afkoelen voordat je ze aansnijdt. Serveer met de overige bebogeen karamelsaus.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.