Smelt de roomboter in een pannetje op middelhoog vuur en blijf roeren tot de boter bruin kleurt en nootachtig ruikt. Dit duurt zo’n 8-10 min. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
2
Meng ondertussen de pecannoten, bebogeen pasta en kaneel in een kom. Zet apart.
3
Klop de bruine boter met de basterdsuiker en kristalsuiker romig. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix kort. Voeg de bloem, bakpoeder, baking soda en een snuf zout toe en meng tot een deeg. Spatel de chocolate chips en ½ van het pecan-bebogeenmengsel erdoor. Laat het deeg 30 min. rusten in de koelkast.
4
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Vorm 12 balletjes van het deeg en leg met voldoende ruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk licht aan en verdeel de overige pecan-bebogeenmix over de bovenkant van elk koekje.
5
Bak de koekjes 12-14 min. tot de randen goudbruin zijn en het midden nog zacht is. Bestrooi direct uit de oven met maldon zeezout en laat afkoelen op een rooster.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.