Lekker makkelijk, maar ideaal voor bij de borrel: bruschetta! Naast de klassieker met tomaten, knoflook en peper en zout zijn er nog tal van andere varianten om te maken. Deze keer gaan we voor bruschetta met lente beenham, truffelmayonaise en cornichons.
Tip: houd je beenham over? Beleg hier een sandwich mee samen met de rest van de rucola.
Beenham is een lekker stuk vlees wat je in zijn geheel kan eten of waarmee je een broodje mee kan beleggen. Het is een ham die wordt gemaakt van het achterbeen van het varken. Het wordt gegaard mét bot, vandaar ook de naam beenham! Doordat het bot erin blijft zitten, blijft het vlees lekker sappig. Beenham kan je bereiden in de oven en vervolgens in plakjes snijden. Serveer het bijvoorbeeld bij een koude aardappelschotel. De beenham marineren we in een mengsel van balsamicostroop, honing en sinaasappel.
Naast een hele beenham kan je er ook voor kiezen om flinterdunne beenham te kopen. Dit kan je weer gebruiken voor broodjes, zoals bij een krokantje roomkaas en beenham, maar je kan het ook serveren bij klassieke asperges! Combineer dit met een zelfgemaakte salie-citroenboter en roseval aardappelen en je hebt een heerlijk, klassiek recept. Of wat dacht je van een aardappelgratin met asperges? Hoewel aardappelgratin normaal wordt geserveerd als bijgerecht, kan je het ook gemakkelijk maken als hoofdgerecht.
Zin in een avond makkelijk koken? Ga dan voor deze witlofschotel met grove mosterd. Na 15 minuten bereiden, schuif je het gerecht de oven in. Ontzettend lekker door de klassieke ingrediënten als beenham, eieren en kaas. Het geheel brengen we op smaak met mosterd en ricotta. Of ga voor deze witlof ovenschotel met ham en kaas. Lekker in combinatie met de romige puree, die extra romig wordt door de toevoeging van crème fraîche.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment