De meerzaden krokantjes zijn krokante kleine broodjes en kun je beleggen met ingrediënten als tonijnsalade, zalm of gerookte kip. Wij kiezen voor een echte klassieker met kruidenroomkaas: hét broodje dat al jarenlang bestaat. Maak het compleet met veldsla, beenham en tuinkers en je hebt een verrukkelijke lunch!
Kampioentjes zijn kleine, krokante broodjes die vaak gebruikt worden als basis voor belegde broodjes of als bijgerecht bij soepen en salades. Ze hebben meestal een vierkante vorm en een lichte textuur. Kampioentjes worden vaak vers gebakken en hebben een knapperige korst met een zachte binnenkant. Je kunt ze beleggen met bijvoorbeeld ham, kalkoen of salami, tomaat, komkommer en diverse sauzen zoals mayonaise en mosterd. In dit recept kiezen we voor gegrilde courgette, feta en walnoten. Op een verantwoorde manier krijg je zo meer groenten binnen. Maak het broodje af met rucola en cherrytomaten en je hebt een heerlijke lunch op tafel mét vezels, gezonde vetten en groenten.
Een van de bekendste broodjes is de Italiaanse bol. Dit bolletje is rond van vorm, krokant van buiten en zacht vanbinnen. Ze zijn iets steviger dan kampioentjes en hebben een kenmerkende geurige korst. Italiaanse bollen zijn perfect voor het maken van heerlijke belegde broodjes. Ze passen goed bij gegrild vlees zoals kip of biefstuk, kaassoorten zoals mozzarella of provolone, geroosterde groenten, pesto, olijfolie en balsamicoazijn. Wist je dat je van Italiaanse bollen ook een lekker breekbrood kan maken met truffelmayonaise? De Italiaanse bol wordt ingesneden, waarna er verschillende soorten kaas en ham worden toegevoegd. Maak het compleet met truffelmayonaise en basilicum en je hebt een heerlijk borrelbroodje.
Ook lekker om mee te lunchen zijn meerzaden krokantjes. Deze broodjes zijn vergelijkbaar met kampioentjes, maar dan nóg krokanter. Ook deze broodjes kun je beleggen met alles wat je lekker vindt. Denk aan vlees, vis of een vegetarische optie met alleen roomkaas. In dit recept kiezen we voor een heerlijke combinatie van roomkaas, beenham, veldsla en tuinkers. Ideaal voor wanneer je niet al teveel tijd hebt om iets te bereiden.
Nog meer verrukkelijke recepten om aan je weekmenu toe te voegen? Neem dan een kijkje op de pagina wat eten we vandaag? of ga aan de slag met één van de heerlijke lunch recepten. Kies een recept wat jij gaat proberen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment