Krijg jij ook maar geen genoeg van burrata? Gebruik ‘t ook eens als vulling voor een taco! Op het eerste zicht lijkt een Italiaanse kaas misschien wat vreemd in Mexicaans streetfood, maar dit gerecht bewijst dat de smaken júist heel goed samen gaan. Heerlijk in combinatie met pulled oesterzwam, romige avocado en frisse limoen.
Waar de één een beetje over de hype heen is, wordt de ander wild bij het horen van burrata. Wij behoren tot de laatste groep en kunnen geen genoeg krijgen van deze romige kaas. Om de liefde voor het ingrediënt weer aan te wakkeren bij iedereen geven we graag tips om burrata te gebruiken in diverse gerechten. Zo kan je iedereen ermee verblijden!
Staat er binnenkort een borrel op de planning? Maak dan dit goddelijke burrata board. De plank vullen we met romige burrata en diverse ingrediënten als frisse tomaten, sappige aardbeien, knapperige druiven en zoute prosciutto. Serveer het in rijtjes op de plank en je hebt een prachtig eindresultaat! Niemand hoeft te weten dat het een onwijs makkelijk recept is om te maken, want het ziet er fantastisch uit. Ook lekker voor bij de borrel: stracciatella di burrata dip met geroosterde paprika. Het zusje van burrata is nét zo lekker, maar nóg romiger. Wij verwerken het in een smakelijke dip en voegen daar geroosterde paprika aan toe voor een zoete touch. Serveer met wat brood en dippen maar!
Liever een recept voor het avondeten met burrata? Maak dan eens pinsa met mortadella, groene pesto en burrata! Pinsa kan je het beste vergelijken met een pizza recept of flammkuchen recept. Dit Italiaanse platbrood is lekker knapperig en kan je aftoppen met al je favoriete ingrediënten. Deze keer gaan we voor een combinatie van groene pesto, mortadella en romige burrata. Verse basilicum mag uiteraard niet ontbreken! Dol op pasta recepten? Maak dan pasta puttanesca met burrata. Dit lekkere recept staat al in een half uur op tafel en zit vol van diverse smaken.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment