Burrata Tacos Liggend Low Res Nieuw
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Burrata taco’s

Krijg jij ook maar geen genoeg van burrata? Gebruik ‘t ook eens als vulling voor een taco! Op het eerste zicht lijkt een Italiaanse kaas misschien wat vreemd in Mexicaans streetfood, maar dit gerecht bewijst dat de smaken júist heel goed samen gaan. Heerlijk in combinatie met pulled oesterzwam, romige avocado en frisse limoen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept burrata taco’s

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Scheur de oesterzwammen in reepjes. Verhit de olie in een pan op medium-hoog vuur en bak de oesterzwammen in ongeveer 5 min. goudbruin. Voeg het paprikapoeder, komijn, peper en zout toe en roer goed. Zet het vuur uit.
2
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en hak de koriander fijn. Pel en hak de de rode ui zo fijn mogelijk. Pers het sap uit ½ van de limoen en meng het limoensap, de tomaat, koriander en rode ui in een kom. Proef en breng op smaak met peper en zout.
3
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de overige limoen in partjes.
4
Bereid de maïstortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul elke tortilla met wat van de paddenstoelen, salsa, avocado en een beetje van de burrata. Verdeel de chili-olie over de tortilla’s en serveer met de partjes limoen.

Romige gerechten met burrata

Waar de één een beetje over de hype heen is, wordt de ander wild bij het horen van burrata. Wij behoren tot de laatste groep en kunnen geen genoeg krijgen van deze romige kaas. Om de liefde voor het ingrediënt weer aan te wakkeren bij iedereen geven we graag tips om burrata te gebruiken in diverse gerechten. Zo kan je iedereen ermee verblijden!

Staat er binnenkort een borrel op de planning? Maak dan dit goddelijke burrata board. De plank vullen we met romige burrata en diverse ingrediënten als frisse tomaten, sappige aardbeien, knapperige druiven en zoute prosciutto. Serveer het in rijtjes op de plank en je hebt een prachtig eindresultaat! Niemand hoeft te weten dat het een onwijs makkelijk recept is om te maken, want het ziet er fantastisch uit. Ook lekker voor bij de borrel: stracciatella di burrata dip met geroosterde paprika. Het zusje van burrata is nét zo lekker, maar nóg romiger. Wij verwerken het in een smakelijke dip en voegen daar geroosterde paprika aan toe voor een zoete touch. Serveer met wat brood en dippen maar!

Liever een recept voor het avondeten met burrata? Maak dan eens pinsa met mortadella, groene pesto en burrata! Pinsa kan je het beste vergelijken met een pizza recept of flammkuchen recept. Dit Italiaanse platbrood is lekker knapperig en kan je aftoppen met al je favoriete ingrediënten. Deze keer gaan we voor een combinatie van groene pesto, mortadella en romige burrata. Verse basilicum mag uiteraard niet ontbreken! Dol op pasta recepten? Maak dan pasta puttanesca met burrata. Dit lekkere recept staat al in een half uur op tafel en zit vol van diverse smaken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via