Chimichurri kip met rijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Chimichurri kip met rijst

Heb jij al eens je eigen chimichurri gemaakt? Dit kruidenmengsel geeft onwijs veel smaak aan je vleesgerechten. Zeker voor kip is deze smaakmaker een echte toevoeging! Malse kip in combinatie met chimichurri is onwijs lekker. Serveer met wat rijst en groenten en je hebt een heerlijke maaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept chimichurri kip met rijst

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Pel en hak de knoflook en de ui fijn. Hak de rode peper en de peterselie fijn. Voeg de knoflook, ui, rode peper, peterselie, oregano, ⅚ van de olijfolie en de rode wijnazijn toe aan een kom en mix alles door elkaar tot een chimichurri. Snijd de kippendij in stukken en voeg toe. Laat de marinade 5 min. intrekken.
2
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Halveer de avocado, verwijder de pit, haal het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes.
3
Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de kip toe. Bak in 7 min. rondom goudbruin. Voeg de paprika toe en bak 5 min. mee.
4
Pers het sap uit de limoen. Verdeel de rijst en het kipmengsel over de borden en top af met de avocado, het sap van de limoen en wat peper en zout.

Wat is chimichurri en waarvoor kan je het gebruiken?

Chimichurri is een traditionele Argentijnse saus of marinade gemaakt van peterselie, knoflook, olie, azijn en kruiden, die vaak wordt geserveerd bij gegrild vlees. De herkomst van chimichurri ligt in Argentinië en Uruguay, waar het een populair onderdeel is van de culinaire cultuur.

In dit recept marineren we de kip in een zelfgemaakte chimichurri marinade. Hierdoor krijgt de kip lekker veel smaak en dat komt dan ook goed naar voren in het gerecht. Naast kip kan je ook eens deze chimichurriburger met postelein maken. De burgers zijn al gemarineerd in een chimichurri dressing en ze zijn lekker mals en smaakvol. Eens iets anders dan de standaard hamburger! Top het broodje rijkelijk af met augurk, rode ui, ontbijtspek, kaas en frisse postelein. Een guilty pleasure die je zeker wilt proberen! Ook lekker: burrito met zalm, chimichurri en koolsalade. Hoewel chimichurri vaak wordt geserveerd met vlees, is het ook heel lekker met een vettere vissoort, zoals zalm. De burrito in combinatie met de zalm, zelfgemaakte koolsalade en smaakvolle chimichurri zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond.

Liever een lichte maaltijd? Deze groene salade met chimichurri is een aanrader! De zelfgemaakte chimichurri dressing zet de groenten in het zonnetje en brengt dit gerecht naar een hoger level. Proef en ervaar het zelf! Liever soep? Deze bonensoep met chimichurri dressing is heerlijk. De soep is geen klassiek Zuid-Amerikaans gerecht, maar een variant op de Peruviaanse bonensoep. Hier voegen wij een extra smaakmaker aan toe (de chimichurri) voor een smaakvolle twist.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via