Heb jij al eens je eigen chimichurri gemaakt? Dit kruidenmengsel geeft onwijs veel smaak aan je vleesgerechten. Zeker voor kip is deze smaakmaker een echte toevoeging! Malse kip in combinatie met chimichurri is onwijs lekker. Serveer met wat rijst en groenten en je hebt een heerlijke maaltijd.
Chimichurri is een traditionele Argentijnse saus of marinade gemaakt van peterselie, knoflook, olie, azijn en kruiden, die vaak wordt geserveerd bij gegrild vlees. De herkomst van chimichurri ligt in Argentinië en Uruguay, waar het een populair onderdeel is van de culinaire cultuur.
In dit recept marineren we de kip in een zelfgemaakte chimichurri marinade. Hierdoor krijgt de kip lekker veel smaak en dat komt dan ook goed naar voren in het gerecht. Naast kip kan je ook eens deze chimichurriburger met postelein maken. De burgers zijn al gemarineerd in een chimichurri dressing en ze zijn lekker mals en smaakvol. Eens iets anders dan de standaard hamburger! Top het broodje rijkelijk af met augurk, rode ui, ontbijtspek, kaas en frisse postelein. Een guilty pleasure die je zeker wilt proberen! Ook lekker: burrito met zalm, chimichurri en koolsalade. Hoewel chimichurri vaak wordt geserveerd met vlees, is het ook heel lekker met een vettere vissoort, zoals zalm. De burrito in combinatie met de zalm, zelfgemaakte koolsalade en smaakvolle chimichurri zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond.
Liever een lichte maaltijd? Deze groene salade met chimichurri is een aanrader! De zelfgemaakte chimichurri dressing zet de groenten in het zonnetje en brengt dit gerecht naar een hoger level. Proef en ervaar het zelf! Liever soep? Deze bonensoep met chimichurri dressing is heerlijk. De soep is geen klassiek Zuid-Amerikaans gerecht, maar een variant op de Peruviaanse bonensoep. Hier voegen wij een extra smaakmaker aan toe (de chimichurri) voor een smaakvolle twist.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment