Pel en hak de knoflook en de ui fijn. Hak de rode peper en de peterselie fijn. Voeg de knoflook, ui, rode peper, peterselie, oregano, ⅚ van de olijfolie en de rode wijnazijn toe aan een kom en mix alles door elkaar tot een chimichurri. Snijd de kippendij in stukken en voeg toe. Laat de marinade 5 min. intrekken.
2
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Halveer de avocado, verwijder de pit, haal het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes.
3
Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de kip toe. Bak in 7 min. rondom goudbruin. Voeg de paprika toe en bak 5 min. mee.
4
Pers het sap uit de limoen. Verdeel de rijst en het kipmengsel over de borden en top af met de avocado, het sap van de limoen en wat peper en zout.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.