In samenwerking met:
Chinees Indische Stamppot Dekamarkt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chinees-Indische stamppot

Zin in een stamppot zonder vlees? Maak dan deze Chinees-Indische stamppot met vegetarische wokstukjes. Lekker met kruimige aardappelen, Aziatische sausen, Chinese kool en paksoi. Liever wel vlees in je stamppot? Ruil dan de vegetarische wokstukjes om voor gerookte kip of uitgebakken spekjes.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept chinees-indische stamppot

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Meng de wokstukjes met de ketjap, sojasaus, rijstazijn en chilisaus. Laat minimaal 10 min. marineren.
2
Schil de aardappelen en snijd in stukken van 3 cm. Was de aardappelen en voeg de aardappelen toe aan een pan met koud water. Breng aan de kook en kook in 20 min. gaar.
3
Snijd de Chinese kool en paksoi in repen van 1 cm breed. Houd het groene deel van de paksoi apart. Snijd de bosui in dunne ringen en houd 1/3 apart voor garnering. Pel en snipper de knoflook fijn. Laat de nasikruiden in een kom wellen in een klein laagje warm water.
4
Verhit op laag vuur een koekenpan met olie. Bak de wokstukjes 6 tot 8 min. en schep regelmatig om.
5
Verhit olie in een grote koekenpan of wok. Bak de knoflook, bosui, Chinese kool en paksoi 4 min. en schep regelmatig om. Voeg de gewelde nasikruiden toe en bak 2 min. mee.
6
Giet de aardappelen af en stamp grof met een stamper. Meng de Chinese kool en paksoi door de aardappelen. Meng ook het groene deel van de paksoi door de stamppot.
7
Verwijder de steel en de zaadlijsten van de rode peper en snijd in ringen. Serveer de stamppot met de vegetarische wokstukjes en garneer met ringen rode peper en bosui.

Tip: ook lekker met gerookte kip of uitgebakken spekjes.

Stamppotten met een twist

Houd jij ook zo van stamppotten? Probeer dan een stamppot met een twist! Wij toveren klassieke stamppotten om tot een nieuwe variant. Maak naast deze Chinees-Indische stamppot met Aziatische groenten van DekaMarkt eens deze Marokkaanse stamppot met kipdrumsticks. Dit gerecht lijkt om hutspot, maar dan bereid met de Marokkaanse kruidenmix Ras el hanout. Een echte smaakmaker en superlekker.

Zin in een spruitjesstamp? Maak dan deze spruitjesstamppot met een Thaise twist. Voor een Aziatisch tintje voeg je kokosmelk, boemboe groene curry en een rode peper toe. Ook heerlijk: deze Indische preistamp met ketjapspeklapjes. De gemarineerde speklapjes geven het gerecht een zoet-pittige smaak. Houd je van extra pit? Voeg dan wat extra sambal door de stamppot. Even goed roeren en genieten maar!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?