Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Citroen-chili aardappelen

Bij een mals stukje vlees, een lekker stuk vis of bij je favoriete vleesvervanger: deze knapperige citroen-chili aardappelen zijn in al deze situaties het ultieme bijgerecht. Ook bij de borrel doen ze het trouwens goed, serveer ze in dat geval met mayonaise om te dippen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept citroen-chili aardappelen

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snijd in hapklare stukjes. Breng een grote pan water met 2/3 van het zout aan de kook en kook de aardappelen in ongeveer 10 min. gaar. Giet af en dep de aardappelen een beetje droog.
2
Rasp de gele schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) in een kommetje. Halveer de citroen en pers het sap uit in de kom. Voeg de oregano, olijfolie, chilivlokken, honing, peper en het overige zout toe en roer goed.
3
Schep de aardappelen in een ovenschaal en voeg ½ van de marinade toe. Bak 20 min. in de oven en schep de aardappelen om. Voeg de overige marinade toe en bak nogmaals 20 min, of tot de aardappelen mooi goudbruin zijn.
4
Hak ondertussen de blaadjes van de bladpeterselie zo fijn mogelijk.
5
Haal de knapperige citroen-chili aardappelen uit de oven, laat 3-5 min. afkoelen, garneer met de bladpeterselie en schep alles om. Serveer direct.

Heerlijke aardappelen voor erbij

Wij Hollanders zijn dol op aardappelen! Vaak serveren we het met vlees, vis of een vleesvervanger en wat groenten, maar het is ook gewoon heerlijk om te serveren als een bijgerecht of borrelhapje. Wij hebben een aantal smakelijke aardappelgerechten voor je klaarstaan waar jij je tafelgasten mee kan verblijden:

  1. Deense karamel aardappelen: heb jij al eens van Deense karamel aardappelen gehoord? We combineren in dit recept hartig met zoet. klinkt gek, maar geloof ons: eenmaal geproefd wil je nooit meer anders! Maak deze goddelijke aardappelen in het weekend voor bij een uitgebreid diner of wanneer je een feestelijk etentje hebt.
  2. Citroen-chili aardappelen: lekker pittig en een frisse touch! Met deze knapperige citroen-chili aardappelen heb je het perfecte bijgerecht voor bij alle hoofdgerechten. Na 10 minuten neemt de oven het werk van je over, wel zo fijn!
  3. Aardappelgratin met truffel, tijm en Gruyère: aardappelen kan je gemakkelijk als ovenschotel Deze mini aardappelgratin is zo’n gerecht waar je andermans harten mee verovert. De aardappelgratins gratineer je met Gruyère, wat bekend staat als een zoet-zoute kaas. Lekker met wat truffel en verse tijm!
  4. Hasselback aardappelen met knoflook-rozemarijnolie: wil je eens een twist met aardappelen? Maak deze hasselback aardappelen met een zelfgemaakte knoflook-rozemarijnolie! Heerlijk met een vleugje peterselie en grof zeezout, en ze worden lekker knapperig gebakken.
  5. Zoete aardappelgratin: naast een gratin met normale aardappelen kan je ook een zoete aardappel recept Deze zoete aardappelgratin maken we met appel, Parmezaanse kaas en lekkere kruiden als Provençaalse kruiden.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via