Print opties

Sluiten

Citroen-chili aardappelen

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snijd in hapklare stukjes. Breng een grote pan water met 2/3 van het zout aan de kook en kook de aardappelen in ongeveer 10 min. gaar. Giet af en dep de aardappelen een beetje droog.
2
Rasp de gele schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) in een kommetje. Halveer de citroen en pers het sap uit in de kom. Voeg de oregano, olijfolie, chilivlokken, honing, peper en het overige zout toe en roer goed.
3
Schep de aardappelen in een ovenschaal en voeg ½ van de marinade toe. Bak 20 min. in de oven en schep de aardappelen om. Voeg de overige marinade toe en bak nogmaals 20 min, of tot de aardappelen mooi goudbruin zijn.
4
Hak ondertussen de blaadjes van de bladpeterselie zo fijn mogelijk.
5
Haal de knapperige citroen-chili aardappelen uit de oven, laat 3-5 min. afkoelen, garneer met de bladpeterselie en schep alles om. Serveer direct.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.