Verwarm de oven voor op 175°C boven- en onderwarmte. Vet de bakvorm in met 25 gr ongezouten roomboter.
2
Mix de overige boter met de kristalsuiker in een kom luchtig tot een wat lichtere kleur. Voeg de zure room en één voor één de eieren toe en mix tot het is opgenomen.
3
Meng in een losse kom de baking soda, bloem en het zout. Doe het bloemmengsel bij het botermengsel en mix tot een egaal beslag. Mix niet te lang, dan haal je de luchtigheid uit de cake.
4
Rasp de schil van 1 citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers uit. Spatel 3 el maanzaad en citroenrasp en -sap door het beslag heen. Schep het beslag in de bakvorm en bak de cake 45 min. in de oven tot goudbruin en gaar.
5
Pers het sap uit de overige citroen en mix met de poedersuiker tot een glazuur. Laat de cake volledig afkoelen en verdeel het glazuur over de cake. Top af met het overige maanzaad.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.