Halloumipasta Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Halloumi pasta met citroen en munt

Met deze halloumi pasta krijgt de Cypriotische grillkaas een Italiaanse bestemming. Dat levert een knaller van een vegetarisch gerecht op, dat naast lekker hartig ook weer lekker fris is. En geloof ons nou maar dat je op deze manier dat stukje vlees écht niet mist.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept halloumi pasta met citroen en munt

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Rasp de halloumi boven een grote mengkom. Hak ½ van de zwarte olijven in fijne stukjes en roer door de geraspte halloumi.
2
Verhit een droge koekenpan (zonder olie of boter) op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten in 4 min. goudbruin. Roer regelmatig met een houten lepel.
3
Breng de groentebouillon aan de kook en kook de tagliatelle al dente. Giet af, maar bewaar wat van de groentebouillon in de pan.
4
Schep een dun laagje van de halloumi in diepe borden en schep daar een portie tagliatelle met een klein laagje bouillon op. Pers het sap uit ½ van de citroen en verdeel over de borden. Verdeel de overige geraspte halloumi over de borden.
5
Hak de munt- en dilleblaadjes fijn en verdeel over de borden. Maak de halloumi pasta af met de overige olijven. Strooi de pijnboompitten op de halloumi pasta. Snijd de overige citroen in partjes en serveer bij het gerecht.

Heerlijke vegetarische gerechten voor iedere dag

Veel mensen denken dat vegetarisch eten saai is, maar niets is minder waar! Met vegetarische recepten kan je namelijk alle kanten op. Van romige lasagne recepten en heerlijke risotto gerechten tot snelle ovengerechten en knapperige pizza recepten, de keuze is reuze, ook wanneer je het stukje vlees of vis achterwege laat. Onze favoriete recepten zetten we graag voor je op een rijtje!

  1. Citroenfusilli met salie: smaakvol, budgetproof en simpel te maken, dat is deze citroenfusilli met salie! Een vegetarisch recept dat je al in 15 minuten op tafel zet. Elke hap zorgt ervoor dat je smaakpapillen worden geprikkeld.
  2. Burrata taco’s: kan je niet kiezen tussen verschillende keukens? Maak dan gewoon burrata taco’s! De combinatie van de Italiaanse kaas met Mexicaans streetfood is er eentje die je vaker gaat proberen. Verrassend lekker!
  3. Gazpacho met olijf, feta en kappertjes: een frisse soep die je kan serveren voor de lunch of als lichte avondmaaltijd! De toppings maken de gazpacho nog lekkerder. Niet zo’n fan van gazpacho? Maak dan een simpele, maar smaakvolle courgette soep.
  4. Pannenkoeken: een recept waar je nooit fout mee kan gaan zijn pannenkoeken. Dit basisrecept is hier perfect voor! Laat je tafelgasten zelf de toppings kiezen. Worden het zoete pannenkoeken met appel en stroop, of hartig met wat kaas?
  5. Geitenkaasrösti met bietjes: een heerlijke combinatie die het altijd goed doet! Bieten en geitenkaas zijn een match made in heaven. We maken dit budgetproof recept compleet met een zelfgemaakte dressing van balsamico-azijn en mosterd. Heerlijk!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Ei
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via