Citroen Fusilli
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Citroenfusilli met salie

Simpel, smaakvol en ook nog eens hartstikke vriendelijk voor je portemonnee: deze citroenfusilli met salie mag iedere week wel op het menu. Een heerlijke vegetarische maaltijd waar je iedereen blij mee maakt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept citroenfusilli met salie

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Kook de fusilli beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg het zout toe aan het kookwater. Giet af en zet apart.
2
Pel de knoflook en stamp in de vijzel tot puree.
3
Verwarm de olijfolie in een pan op medium vuur en voeg 4 blaadjes van de salie toe. Bak 2 min. zodat de smaak van de salie in de olie trekt en voeg de knoflookpuree toe. Bak 1 min. en roer goed, je wil vermijden dat de knoflook bruin kleurt. Zet het vuur daarna heel laag.
4
Rasp de gele schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Voeg 2/3 toe aan de pan. Snijd 1/3 van de citroen in partjes. Voeg de volle melk toe en zet het vuur weer hoger. Voeg de pasta toe en laat ongeveer 4 min. inkoken.
5
Snijd nog 4 salieblaadjes heel fijn en roer door de pasta. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas heel fijn en roer net voor het serveren door de pasta.
6
Schep de pasta in borden en maak af met wat citroenrasp en partjes citroen.

Tip: houd je wel van wat pit in je eten? Garneer de pasta dan met wat extra chilivlokken. Houd ongeveer 1 tl chilivlokken per 2 personen aan.

Frisse gerechten met citroen in de hoofdrol

Kook jij wel eens met citroen? Deze citrusvrucht geeft je gerechten namelijk nét die friszure touch die het soms nodig heeft! Het is een vrucht die je altijd wel kan scoren in de supermarkt en gemakkelijk te verwerken. Of je nu kiest voor het gebruiken van wat citroensap of de rasp van de citroen toevoegt aan je favoriete gerechten, je kan het altijd wel gebruiken! Zo ook in dit pasta recept waarbij de citroen de show steelt. Niet alleen in pasta recepten, maar ook in bakrecepten, risotto recepten en verschillende ovengerechten is citroen altijd lekker.

Zo is naast deze citroenfusilli met salie deze spaghetti met ‘nduja en citroen ook een aanrader om eens te proberen. Een onwijs makkelijk recept, maar oh zo lekker! De Italianen weten namelijk wel hoe ze snelle, makkelijke en lekkere recepten moeten maken. Of wat dacht je van deze pastasalade met gerookte kip? Een heerlijk fris salade recept met pasta, courgette, basilicum én citroen.

Ga je een middagje bakken? Probeer eens deze citroen-maanzaadcake. Een heerlijke combinatie waar je altijd de lekkerste creaties mee maakt! De citroen geeft een zure touch aan de zomerse cake, terwijl het maanzaad zorgt voor een lekkere bite. Liever uitpakken? Maak deze citroen meringue taart. Wat ons betreft een showstopper waar je iedereen blij mee maakt. De knapperige koekbodem in combinatie met de frisse, zachte citroenvulling en een heerlijke zoete meringue on top is onweerstaanbaar lekker. Puur genot!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via